25. března 2010 • 12:29

S Koreisem je to horší, zhmožděnou má i plíci

Autor: luk, lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se sparťanským hokejistou Jakubem Koreisem je to horší, než se původně čekalo. Útočník, který se zranil během středečního utkání play off proti Vítkovicím, má naštípnutý hrudní obratel, těžce pohmožděný hrudník a lehce zhmožděnou plíci. Hokej si nezahraje několik měsíců.



Koreisovo zranění zůstalo ve stínu tragického úmrtí fanouška, obojí se přihodilo při stejném utkání. Sparťanův karambol u mantinelu každopádně vypadal ošklivě. Koreis vlétnul po hlavě do mantinelu poté, co se dostal do kontaktu se soupeřem Krenželokem.

Hráči obou týmů odnáší na nosítkách sparťana KoreiseFoto ČTK

Nebyl pak schopný se sám zvednout z ledu, záchranka jej odvezla do nemocnice. První lékařské zprávy přesto zněly celkem příznivě.

„Je ve stabilizovaném stavu, s Jakubem to snad vypadá dobře,“ řekl ještě ve středu sparťanský generální manažer Petr Bříza.

Zraněného Jakuba Koreise nakládají na nosítkaFoto ČTK

Jenže už o den později bylo patrné, že to s Koreisem bude komplikovanjší. V jeho diagnóze se k naštípnutému hrudnímu obratli po sérii vyšetření přidal i těžce pohmožděný hrudník a lehce zhmožděná plíce.

Sparťan měl být podle původních plánů převezen z ostravské nemocnice do Prahy už ve čtvrtek, místo toho si však v tamním špitálu ještě tak dva, tři dny poleží.

Je jisté, že letošní sezona pro něj skončila. Léčení však může trvat mnohem déle, 25letého hráče tak čeká několikaměsíční pauza.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud