21. října 2010 • 20:31

Znovuzrození! Navrátilec Ručinský popravil i Slavii

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat Martina Ručinského do Litvínova? Zatím prvotřídní trhák. Fanoušci ho okamžitě znovu přijali za svého, veterán oproti dusivému trápení ve Spartě až zázračně ožil. Ve čtvrtek dotáhl tým dvěma body k další výhře, tentokrát proti Slavii (2:0). Té se partie vůbec nevydařila.



Nevěděl, co od toho má čekat. Dá se říct, že se i trochu bál. Zatím se ale už téměř odepisovaný veterán svému mateřskému klubu štědře vyplácí. Útočník Martin Ručinský do puntíku plní to, co si předsevzal, když už se rozhodl pokračovat v kariéře.

Že v Litvínově nechce závěr aktivního hokejového života odklouzat a má mužstvu co vracet. Už jenom čísla hovoří jasnou řečí – dva zápasy, čtyři body (2+2).

„Jsem moc rád, že jsem doma, tady se mi vždycky hrálo dobře. Vyrůstal jsem tu,“ liboval si po včerejším triumfu.

Jeho gólový moment přišel v čase 39:53. Ve dvojnásobné přesilovce stál osamocený u tyčky a chladnokrevně zametl puk pod horní tyčku. A do kabiny ho vyprovázelo skandování: Růča, Růča... Fanoušci nemuseli mít ani velké dilema, jestli kdysi nenáviděného „syna“ vzít na milost.

Hokejisté Litvínova se radují z výhry nad Slavií Hokejisté Litvínova se radují z výhry nad SlaviíFoto ČTK

Už v prvním utkání, v němž Ručinský v úterý pomohl zdolat Kladno, ho přivítali vřele. Žádné pískání nebo nenávist.

„Myslel jsem si, že to pro mě bude něco jako očistec, ale lidi byli vynikající, přijali mě pomalu jako svýho a fandili. Já jim za to děkuju, ten návrat mi moc ulehčili. Hned od začátku jsem se tady mohl cítit jako doma,“ vykládal spokojeně devětatřicetiletý útočník.

A ještě jednoho hrdinu měl čtvrteční duel – gólmana Petra Fraňka, který vychytal premiérovou nulu v tomto ročníku.

„Až tak pět sekund před koncem jsem věřil, že by to mohlo vyjít,“ přiznal někdejší slávista. Litvínovští hokejisté znovu potvrdili, že doma vládnou. Vyhráli sedmý z osmi zápasů před vlastními fanoušky!

„V čem je jejich domácí kouzlo? To nevím, prostě se jim tady daří. V rozhodující moment dají gól, který je nakopne,“ uvedl slávistický kouč Vladimír Růžička, který byl naopak z výkonu svého mužstva velmi rozmrzelý.

„Hráli jsme fakt špatně, tohle bylo naše nejhorší venkovní utkání. Neměli jsme skoro žádnou pořádnou šanci, bylo to hodně nepovedené,“ zlobil se. „Musíme se z toho ponaučit a v neděli vyhrát.“

Také Růžička si všiml, že Ručinský svému klubu hodně prospívá. „Cítí důvěru, mužstvo je s ním určitě silnější. Ještě víc ho to nastartovalo,“ míní slávistický boss, který teď musí dumat nad tím, jak nakopnout svůj tým.

HC Benzina Litvínov - HC Slavia Praha 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky:
37. Jareš (Ručinský), 40. Ručinský (Jenáček, Lukeš). Rozhodčí: Jeřábek, Souček - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. Diváci: 3683.
Litvínov: Franěk - Černošek, Jareš, Kroupa, Kubát, Skuhrovec, Švarný, Gula, Kousalík - Lukeš, V. Hübl, Jánský - Kubinčák, Jenáček, Ručinský - J. Černý, Vopat, Trávníček - Majdan, Rindoš, Gerhát. Trenéři: Reichel a Kučera.
Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Kuboš, Žižka, Roth, Vašíček, Kolařík - Micka, Štefanka, Krenželok - T. Svoboda, Holec, Vondrka - Jaškin, V. Růžička ml., Tomica - Doležal, Sklenář, P. Jelínek. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud