28. listopadu 2010 • 19:20

Sparta láme rekordy. V bezmocnosti!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty prohráli ve 25. kole extraligy s Vítkovicemi 1:4 a připsali si šestou porážku za sebou. Pražané nezvládli čtvrtý domácí zápas v řadě a jejich krize tak pokračuje. Trenéři Sparty se pokusili oživit hru nasazením brankáře Novotného, který dostal šanci teprve podruhé v sezoně.



Foto 

Pozměněna byla i sestava, nejproduktivnější hráč týmu Broš klesl až do čtvrté formace.

Po opatrném začátku se do první šance dostal v sedmé minutě Bartánus, Málek byl ale pozorný.  Z hostujícího týmu zahrozil ve 12. minutě Húževka, který vystrašil Novotného po nečekaném odrazu puku od mantinelu. Nečekaný odraz kotouče, tentokráte od rozhodčího Hodka, pomohl hostům k vedení. Autorem prvního gólu zápasu byl Szturc.



Pražané poté mohli vyrovnat v přesilových hrách, ale nepodařilo se jim to a v oslabení poté sami podruhé inkasovali. Hromasovo vyloučení potrestal Huna, jemuž ale k úspěchu pomohl nejistý Novotný.A mohlo být pro Spartu ještě hůře.

Výborný v péči vítkovického Tomase.Foto Jaroslav Legner (Sport)


Vítkovice mohly udeřit při dvojnásobné početní výhodě, kterou ale zkrátilo následné vyloučení Káni. Sparťané krušné chvíle přežili a poté si hru proti bránící trojici vyzkoušeli sami. Ani při 94 sekund dlouhé dvojnásobné výhodě ale snížit nedokázali.



Málek zlikvidoval Gulašiho střely, vychytal Výborného a Broš ve velké šanci přestřelil.Další nevyužité přesilovky si Sparta připsala v úvodu třetí části, kdy hosté bez větších problémů ubránily hned tři svá oslabení.

V 54. minutě poté přidal třetí gól hostů Punčochář a bylo o vítězi definitivně jasno. Sparta sice dokázala v závěru při power play snížit, ale při pokračující hře bez brankáře uzavřel skóre Húževka.

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 59. Jan Hanzlík (Ton, Vykoukal) - 23. Szturc (Svačina, J. Sýkora), 31. Huna (Burger, Barinka), 54. Punčochář (Šedivý), 60. Húževka. Rozhodčí: Hodek, Smitka - Kis, R. Prchal. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1.
Diváci: 4240.

Sestavy:

Sparta Praha: Novotný - Vykoukal, Jan Hanzlík, Philipp, Gulaši, Macholda, O´Brien - Kůrka, D. Výborný, Ton - Bartánus, Koreis, Hromas (41. Luňák) - Y. Treille, Karpov, Smoleňák - D. Tůma, Broš, Kafka. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.

Vítkovice: Málek - Punčochář, Barinka, Malík, Trnka, Ovčačík, Voráček, Rehák - Huna, Burger, Káňa - Šedivý, Húževka, Tomas - Pohl, Strapáč, Klimek - Svačina, J. Sýkora, Szturc. Trenéři: Trličík a Moták.

OHLASY PO UTKÁNÍ
Miloslav Hořava (Sparta):
"Mohli jsme se dostat do zápasu dlouho dvojnásobnou přesilovkou za stavu 0:2. Měli jsme nějaké šance, ale gól jsme nedali. Zápas jsme nezvládli a prohráli. Chtěl bych ale poděkovat divákům, kteří nás drží nad vodou. Pořád na nás chodí a fandí nám. I když se to nezdá, tak to celému mužstvu pomáhá. Je to pro nás vzpruha."

Mojmír Trličík (Vítkovice):
"Za vítězstvím jsme šli od prvního střídání aktivní hrou. I když na počet střel to bylo v první třetině vyrovnané, tak jsme při hře pět na pět pustili Spartu do jedné šance, kdy z toho byla tyčka, zatímco my jsme měli takové tři příležitosti. Obecně jsme měli při rovnovážném stavu hru pod kontrolou, Sparta byla nebezpečná při přesilových hrách a my jsme se kolikrát nedostali ze třetiny. Za stavu 2:0 jsme si myslel, že bychom mohli rozhodnout při přesilovce pět na tři, ale to se nestalo. Měl jsem z toho obavy, které se ale ukázaly být liché. Soupeř dostal stejnou situaci a také si s ním neporadil. Jediným našim problémem byl velký počet vyloučení, což nás provází ve všech venkovních zápasech. Spousta z nich je zbytečná."



Výborný v péči vítkovického Tomase.
Výborný v péči vítkovického Tomase.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud