Zdeněk Janda
15. února 2011 • 14:41

Jágr bude Kladno z Ruska řídit na dálku

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už jste se těšili, že fenomenální Jaromír Jágr bude od příští sezony kromě šéfování v kladenském klubu i bavit fanoušky přímo na extraligovém ledě? Tak si budete muset počkat. Podle informací Sportu totiž útočník nejspíš ještě rok stráví v cizině a klub povede na dálku. Až potom se vrátí.



 

Nemyslete, nejde o žádnou hurá akci. I když sám Jaromír Jágr promluví o svých konkrétních plánech ohledně kladenského klubu později, v hlavě už má jasnou představu.

Sám moc dobře tuší, že se pouští do dobrodružství. Ale je na něj nachystaný, všechno pečlivě zvažoval. A podle zjištění Sportu v tuto aktuální chvíli u něj vítězí varianta, že klub bude řídit ještě rok ze zahraničí. Teprve potom, tedy od sezony 2012/13, by se měl vrátit i jako hráč.

„Teď bych to nechtěl komentovat, všechno se rozsekne až po této sezoně,“ řekl Sportu na toto téma.

Veřejně se o tom, že od nadcházející sezony převezme řízení klubu, mluví teprve od víkendu, kdy to jako první oznámil Jaromír Jágr starší.

Ale v samotném útočníkovi tato myšlenka zraje už velmi dlouho. Má konkrétní představu o tom, jak by se měl klub znovu nastartovat, už má vyhlédnuté i spolupracovníky.

Se svými nejbližšími kamarády i sedmdesátiletým otcem, jenž v roli prezidenta klub řídil sedmnáct let a je ze všeho už pořádně utahaný a v poslední době i rozmrzelý z postoje představitelů města, vše důkladně hodiny a hodiny probírali.

Jágr tedy dobře ví, do čeho jde. Navíc to není tak, že by ho otec nechal hned ve všem vykoupat, s řízením klubu mu bude pochopitelně i nadále pomáhat.

„Může být uplatněný i model jako v NHL. Tam jsou majitelé, kteří jsou někde na Floridě a vy je vůbec neznáte. Mají na to hlavní dosazené svoje lidi ve vedení. Jarda může být persona postavená do čela, ale řídit to budou jiní s tím, že o všem zásadním ho samozřejmě budou informovat. Nebylo by to ale takové to klasické řízení,“ říká Marian Jelínek, současný plzeňský kouč, jenž s Jágrem dlouhodobě spolupracuje.

Hašek odstrkuje clonícího Jágra
Hašek odstrkuje clonícího Jágra

Útočník, jenž zrovna dnes slaví devětatřicáté narozeniny, je známý tím, že když už se do něčeho vrhne, myslí to naprosto vážně. Proto nelze čekat, že jeho veřejně proklamované angažování v kladenském klubu je míněné jen „naoko.“

„Až se toho ujme, určitě bude chtít získat s klubem titul. Nebude mít za cíl jenom nespadnout z ligy. To ne,“ upozorňuje Jelínek.

Příští sezonu bude nejspíš všechno Jágr ještě sledovat zpovzdálí - buď z Omsku, což je v současné době varianta číslo jedna, nebo si ještě na rok odskočí do NHL. Ani tato možnost není úplně sci-fi.

„Z toho, jak jsme se spolu poslední dva tři roky bavili, tak si myslím, že ještě zůstane rok v zahraničí. Nemyslím si tedy, že se vrátí do extraligy hned v příští sezoně,“ dodává i Jelínek. A další zdroje Sportu tuto verzi potvrzují.

Jágr zpovzdálí všechno bude pečlivě sledovat, bude spolurozhodovat o všech zásadních věcech. Což, ostatně, dělal i dosud... Dalo by se říct, že si připraví půdu proto, aby od dalšího roku převzal funkci naplno i s tím, že se vrátí na led.

Kladenští fanoušci se nemohou dočkat, už na konci minulé sezony vytáhli transparent, v němž žádají, aby se Jágr vrátil. Už i fakt, že převezme řízení klubu, vyvolal pochopitelně pozitivní ohlas. A bylo to i jedno z hlavních témat při nedělním setkání fanoušků se současným výkonným ředitelem klubu Milanem Volfem.

Fandové už se těší, jak za dva roky takhle budou diskutovat přímo s prezidentem Jágrem mladším... Navíc i největší hvězdou extraligy.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud