10. března 2011 • 13:54

Lídr Komety v ústraní. Kam zmizel Jiří Dopita?

Autor: zv
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČTĚTE V PÁTEČNÍM MAGAZÍNU - Jiří Dopita se popral. Nabančil spoluhráči, ztloukl toho a toho, možná spráskal i trenéra. Dopita rozvrátil kabinu. Pravomoc kapitána mu nestačila, trpěl diktátorskými móresy. Dopita má vážné rodinné a osobní problémy. To byl jen vzorek klepů, kolujících hokejovým Brnem. Jak je to ve skutečnosti? To čtěte v zítřejším Sport Magazínu!



Proud fám o dvaačtyřicetiletém útočníkovi tryská jako voda z hasičské hadice. Klub se nechce příliš vyjadřovat, jisté je tedy jen to, že Kometa nepostoupila do play off a Jiří Dopita byl v klíčové chvíli na dva zápasy vyřazen z týmu. V zítřejším Sport Magazínu si můžete přečíst, jak kauza vznikla, jak se vyvíjela a co se skrývá v jejím pozadí.

„Mrzelo ho, co se dělo kolem jeho osoby. Byl z toho hodně špatnej,“ říká v rozhovoru Petr Dopita, o tři roky starší bratr zlatého hocha z Nagana. Na otázku, proč se lídr stáhl do ústraní a odmítá komunikovat, odpověděl: „Nestáli za ním ti správní lidé. Neudělali to, zatímco on se staví za každého. Brácha je velice přímý člověk a když se s ním jedná falešně... Tak se prostě stáhnul.“

Příběh Jiřího Dopity čtěte v pátečním Sport MagazínuFoto Sport

Bývalý kapitán Vsetína, Pardubic, Znojma, Brna i reprezentace, majitel sedmi extraligových titulů a tří zlatých medailí z mistrovství světa, platí za prototyp vůdčí osobnosti, nezpochybnitelného šéfa kabiny.

„Poznal jsem ho už v Olomouci, pak v národním týmu. Byl to mimořádný hráč a tahoun týmu, který si nemusel vynucovat autoritu tím, že by na ostatní řval,“ vzpomíná trenér Josef Augusta.

Ještě v minulé sezoně nejproduktivnější hráč Komety se v tomto ročníku trápil. Podstatnou část zápasů kvůli zraněním vynechal.

I nyní „oficiálně“ marodí s loktem. Sport Magazín oslovil řadu lidí z Dopitova okolí. Někdejší spoluhráče, trenéry a kamarády. Jaký vlastně je? Jak se chová za dveřmi kabiny, na ledě i mimo stadion?

„Na dnešní dobu vyznává trochu starosvětské hodnoty,“ popisuje Tomáš Sršeň, parťák ze slavné vsetínské éry. „Na prvním místě je rodina. Svou manželku poznal už na gymnáziu v Šumperku. Syn hrál ještě loni juniorskou extraligu, ale s hokejem skončil a studuje na Karlově univerzitě.“

Více o tajemstvích Jiřího Dopity se dozvíte v pátečním Sport Magazínu


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud