13. září 2011 • 21:10

Slavia chce do play off, zda zůstane v O2 Aréně však jisté není

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí rok za sebou ztratili hokejisté Slavie svého nejproduktivnějšího hráče, přesto tým Vladimíra Růžičky znovu nechce mít malé ambice. Od roku 2001 dovedl Růžička červenobílé devětkrát minimálně do semifinále play off a i v nové sezoně chce charismatický kouč se svým týmem co nejvýše. Jedním z tradičních Růžičkových cílů je i skončit před pražským rivalem Spartou.



"Přečetl jsem si, že Sparta nemá cíle. Já si je dávám skončit před nimi, to je vždycky," řekl na tiskové konferenci v Edenu kouč a generální manažer Slavie Růžička.

Postup do semifinále po odchodu ofenzivního lídra Romana Červenky (o rok dříve opustil tým i Jaroslav Bednář) v minulé sezoně sám nečekal. "Byl to trošku zázrak, ale chceme ho zopakovat. Chceme jít do play off a pak ještě výš."

Růžička si ale uvědomuje, že to bude těžké. "Máme respekt, myslíme si, že bude extraliga ještě vyrovnanější. Vážíme si toho, že se nám v play off daří, neztrácíme pokoru k druhým. Zápasy jsou vyrovnané, štístko se drží při nás a chceme, aby to tak zůstalo," doplnil Růžička.

Hokejisté Slavie porazili v divokém utkání European Trophy německý MannheimFoto Jaroslav Legner (Sport)
V kádru Slavie nenastal velký pohyb, ale odešly některé opory. Po Bednářovi a Červenkovi znovu odešel lídr produktivity - útočník Michal Vondrka zamířil do finského Kärpätu Oulu. Z hostování do Brna se vrátil Tomáš Pospíšil, do Komety zamířil také zadák Tomáš Žižka.

Posilami jsou po návratu z hostování v Českých Budějovicích zadák Jakub Šulc a v ofenzivě Tomáš Kůrka, jenž se vrací po nevydařené sezoně ve Spartě a Pardubicích. Přišel také útočník Petr Kalus, který se snažil po příchodu ze Springfieldu z nižší AHL nejdříve marně ucházet o smlouvu v Jokeritu Helsinky.

V přípravě sehrála Slavia devět zápasů, z toho osm v European Trophy, a připsala si jen tři výhry. "Přesto jsem byl maximálně spokojený. Nechtěl jsem měnit trénink, hráli jsme v únavě a nepřipravovali jsme se na to jako třeba na Ligu mistrů. Jsem rád, že jsme zápasy nedali zadarmo a forma gradovala. Odehráli jsme výborný poslední zápas v Mannheimu," dodal Růžička.

Dění v posledních dnech probíhalo ve stínu letecké tragédie hokejistů Jaroslavle, při které zahynuli i Jan Marek, Karel Rachůnek a bývalý hráč Slavie Josef Vašíček, na jehož čtvrteční pohřeb se vedení klubu chystá.

"Bude to bolet hodně dlouho. Ta tragédie zastihla všechny. Dáváme se z toho všichni dohromady a je to těžké," prohlásil Růžička, který celé trio dovedl k titulu mistrů světa. Podle něj Slavia pravděpodobně vyřadí na Vašíčkovu počest jeho dres s číslem 63.

Kdo spadne dřív? Do Františka Kaberleho (vlevo) se opírá dvojice Hertl, PituleFoto Michal Beránek (Sport)
Mimo led Slavia také řeší jednání o svém působení v O2 areně, která je pro klub příliš nákladná. Vede jednání s jejím provozovatelem společností Bestsport, která je od května v úpadku a má stejné akcionáře jako loterijní společnost Sazka.

"Máme tam smlouvu do roku 2024, kterou dodatkujeme a jednáme o lepších podmínkách. Pro všechny případy jsme si vyjednali i výjimku hrát v Edenu," podotkl obchodní ředitel Slavie Ladislav Blažek k nejasnému dění okolo libeňské haly.

Slavia chce v O2 areně hrát, ale za jiných podmínek. "Jsme tam doma, je to náš stadion, kde hrajeme domácí zápasy, a vyhráli jsme tam titul. Hraje se nám tam dobře, protože to hřiště je malinké. Lidé nám tam chtěli vyjít vždycky vstříc, ale ta hala je tak moc přepychová, že je to pro nás moc drahé. Kdybychom nehráli play off a nechodilo na to tolik lidi, tak už bychom tam dva roky nehráli, neměli bychom na to. Doufám, že ta jednání dotáhneme," doplnil Růžička.

Bestsport v prohlášení předsedy představenstva Richarda Benýška konstatoval, že současná smlouva zaručuje Slavii nadstandardní podmínky. "Blíží se nákladovým cenám," uvedl Benýšek. "Jednání probíhají a za nás jsme nabídli řadu kompromisů," dodal.

Po minulé sezoně se také změnila akcionářská struktura Slavie. Trojice spoluvlastníků Miroslav Tvrdý, Josef Matoušek a Jan Tauber prodala svůj dohromady třetinový podíl zbývajícím majitelům.

"Novým akcionářem je podnikatel Vladimír Pitter, který získal 20 procent a je i místopředsedou představenstva," řekl předseda představenstva Slavie Tomáš Kotouč. "Pokud by on nepřišel, tak to s námi vypadalo dost špatně," dodal Růžička.

Hokejisté Slavie porazili v divokém utkání European Trophy německý Mannheim
Hokejisté Slavie porazili v divokém utkání European Trophy německý Mannheim

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud