21. července 2010 • 15:19

Kometa má mistra světa, do Brna jde Kvapil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novou posilou hokejistů Komety Brno je pětadvacetiletý vítkovický útočník Marek Kvapil. Mistr světa z letošního roku uzavřel v novém působišti dvouletou smlouvu.



Kvapil měl přitom po sezoně namířeno do KHL do Dinama Minsk, kde údajně i podepsal kontrakt. Běloruský klub to alespoň už koncem května tvrdil na svých stránkách. Nakonec se však Kvapil s Dinamem nedohodl a dal přednost české extralize.

V Brně se potká s bývalým vítkovickým spoluhráčem Petrem Hubáčkem, s kterým navíc hrál na mistrovství světa v jednom útoku.

"O Kvapila jsme hodně usilovali už od konce uplynulé sezony. Hlavně nás potěšilo, že chtěl do našeho klubu. A když mu nevyšlo zahraniční angažmá, tak jsme se dohodli na podpisu dvouleté smlouvy," řekl dnes ČTK manažer Komety Jaroslav Medlík.

Ten podotkl, že u všech přestupů je pro vedení klubu podstatné, aby hokejisté chtěli hrát za Kometu. "Trpělivě jsme na Kvapila čekali. A to se nám vyplatilo," dodal Medlík.

Kvapil letos Vítkovicím pomohl k postupu do finále play off extraligy. Uplynulá sezona se mu mimořádně vydařila. V základní části české nejvyšší soutěže nasbíral v 50 zápasech 41 bodů za 19 branek a 22 asistencí. V play off přidal další tři góly a tři finální přihrávky.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud