26. října 2010 • 22:26

Ani výhra nepomohla. Holaň ve Spartě končí

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty sice po více než měsíci získali tři body, ale ani vítězství 2:0 v Mladé Boleslavi nezachránilo kůži trenérskému duu Miloš Holaň, David Volek. Vedení klubu se je i přes výhru rozhodlo kvůli postavení v tabulce a neuspokojivým výkonům odvolat. Novým hlavním koučem Sparty bude Miloslav Hořava, asistentem Radim Rulík.



Pikantní je, že kouče v úterý odvolala i Mladá Boleslav, která ani proti Spartě neprotrhla už 210 minut trvající střelecký půst. A nástupce Jana Tlačila by se mohl podle některých informací stát právě Miloš Holaň.

Holaň s Volkem vedli Spartu necelý rok, od 28. října loňského roku. V minulé sezoně došli s ambiciózním týmem do čtvrtfinále play off, kde Sparta nestačila na Vítkovice a prohrála 3:4 na zápasy.

V novém ročníku Pražané předváděli navzdory nabitému kádru velmi nepřesvědčivou hru a nasbírali pouhých 19 bodů ze 16 odehraných zápasů.

Devětačtyřicetiletý Hořava působil v minulosti ve Znojmě, v Karlových Varech, Mladé Boleslavi a Ústí nad Labem. Trénoval také reprezentaci do 20 let, kde mu Rulík pomáhal jako asistent. Naposledy vedl švédský klub MODO Hockey.

Rulík, jenž vedl v minulé sezoně prvoligový Chomutov, má za sebou extraligová angažmá v Karlových Varech a v Plzni. Býval asistentem Ivana Hlinky v Omsku či Jaroslava Holíka u reprezentační dvacítky, kterou vedl i jako hlavní trenér.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud