27. října 2010 • 19:02

Tlačil: Jsem zklamaný, mužstvo začalo dobře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za velké zklamání považuje kouč Jan Tlačil nucený odchod od mužstva extraligových hokejistů Mladé Boleslavi. Dvanáctému týmu průběžné tabulky chyběl podle jeho názoru k lepším výsledkům především dobrý střelec. Tlačil apeloval na jeho získání od konce minulého ročníku, ale vedení klubu se ho přivést nepodařilo.



"Zklamaný samozřejmě jsem, i protože si myslím, že mužstvo, které jsme měli k dispozici, odstartovalo do sezony velice dobře," řekl dnes ČTK Tlačil. Připomněl tak slibný rozjezd Středočechů, kteří se v úvodních kolech pohybovali v horní polovině tabulky. "Hráčům bych chtěl za to poděkovat, co dokázali," dodal.

Za poklesem střelecké produktivity, kdy Mladoboleslavští čekají již přes 210 minut na gól ze hry, i propadem tabulkou stojí podle něho více faktorů. "Jako tým jsme byli velice dobře připravení. Již od konce minulé sezony jsme ale měli naprosto jasno v tom, že potřebujeme přivést do týmu střelce, což se však novému sportovnímu manažerovi (Milanu Hniličkovi) nepodařilo," připomněl Tlačil, který o posilu do ofenzivy hodně stál.


V posledních zápasech, kdy se jeho tým jen těžko prosazoval, navíc chyběly některé zraněné opory. "Byl zraněný střelec Fabuš a také slovenský reprezentant Macho, čímž se útočná síla týmu velice oslabila. V posledním utkání (proti Spartě) nám navíc scházel Žabka," vypočítal ztráty Tlačil.

Podle některých spekulací byl Tlačil v pozici hlavního kouče dlouhodobě v ohrožení i bez ohledu na poslední neuspokojivé výsledky týmu. "Už během léta jsme si v novinách mohli přečíst ledacos..." naznačil Tlačil, že si byl situace dobře vědom.

Od návratu z působení ve Švýcarsku se Tlačilovi nevedlo podle představ. Předčasně skončil nejen v Mladé Boleslavi, ale také při předchozím angažmá v Českých Budějovicích. "Návrat do Čech vidím jako hodně problematický a je to pro mě velké zklamání. Chci se však hokeji věnovat i nadále a myslím, že dokážu tým z pozice trenéra dobře připravit," uvedl Tlačil.

Přestože si v těchto dnech chce psychicky trochu odpočinout, novému angažmá by se nijak nebránil. "Vrátil jsem se domů k rodině a musím to nyní nejprve všechno vstřebat. Jsem však typ, který má dostatek energie, takže bych rád zase brzy trénoval," prohlásil Tlačil.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud