29. října 2010 • 20:44

Trapná Boleslav. Bez gólu je již 270 minut!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Černá série hokejistů Mladé Boleslavi pokračuje. I s novým koučem Milošem Holaněm, který vystřídal Jana Tlačila, podlehli v Třinci 0:4 a už 270 minut čekají na vstřelený gól. Třinec si po výprasku v Pardubicích spravil chuť, dva góly zaznamenal Radek Bonk. Brankář Peter Hamerlík lehce přišel k první vychytané nule v sezoně.



Ani trenérská rošáda Mladoboleslavské nepozvedla. Celou první část prožili ve stínu náporu Ocelářů, který však hosté v úvodu přiživili vlastními fauly. Domácím se brzy naskytla dvojnásobná přesilovka, při níž v útočném pásmu sice rychle kombinovali i pálili, ale Schwarz byl neprůstřelný.

Třinec zůstal výrazně aktivnější i při hře pět na pět. Blízko gólu byli Polanský i Růžička, ale ve velké blízkosti puk nedokázali lépe umístit. Povedlo se až 65 sekund před koncem první třetiny: po zaváhání Středočechů ve středním pásmu potáhl mladík Orsava akci po pravém křídle, a i když Růžičkovi střela z mezikruží nesedla, doklouzala po ledě za brankovou čáru.



Oceláři svou převahu přenesli i o druhé části a hned ve 22. minutě zvýšil jejich náskok neobsazený Polanský, který zavěsil z brankoviště. Hosté sice vystrčili růžky, ale příležitosti, z nichž by ukončili svůj střelecký zmar nepřicházely.

Lukáš Zíb v obklíčení hostujících hráčů.Foto ČTK


Jedinou výjimkou byl Divíšek, který měl v 35. minutě na hokejce kontaktní gól, ale trefil prostředek branky. Z protiútoku navíc po kombinaci s Varaďou přidal Bonk třetí zásah a potopil boleslavské naděje ke dnu.

Třinec měl zbytek utkání pevně pod kontrolou. Vytvořil si další možnosti, ujala se však teprve rychlá souhra v početní převaze, kterou pět minut před koncem opět zakončil Bonk. Hosté tak prodloužili nelichotivou sérii a počtvrté v řadě prohráli s nulou. V úplném závěru to mohl ještě změnit Vrbata, ale i jeho příležitost zmařil Hamerlík.

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. M. Růžička (Orsava), 22. Polanský (Polák, Varaďa), 35. Bonk (Varaďa), 54. Bonk (Hudec, Lojek). Rozhodčí: Husička, Mikula - Bryška, Novák. Vyloučení: 6:10. Využití: 1:0. Diváci: 2748.

Sestavy:

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Krajíček, Zíb, P. Hořava, Lojek, Hudec, Richter - D. Květoň, Peterek, Adamský - Orsava, M. Růžička, Kohn - Polák, Bonk, Varaďa - Hrňa, Polanský, McGregor. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Čížek, Duben - Milroy, Divíšek, Boháč - Loskot, Vrbata, Matějovský - Bahenský, Gajovský, Nouza - Kupec, Handlovský. Trenéři: Holaň a Hnilička.

Hokejisté Třince se radují z úvodní branky.
Hokejisté Třince se radují z úvodní branky.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud