31. října 2010 • 20:28

Derby patří Slavii, první prohra pro Hořavu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Slavie porazili v utkání 17. extraligového kola v pražském derby Spartu 2:1 a vrátili jí tak porážku z prvního vzájemného souboje této sezony. Před nejvyšší návštěvou ročníku - 9559 diváky - udělala Slavia rozhodující krok k výhře během 27 vteřin první třetiny, kdy se trefili Lukáš Endál a Pavel Kolařík.



Za Spartu, která po porážce klesla na předposlední místo tabulky, snížil Petr Ton.Zápas měl slavnostní předehru v podobě oficiální rozlučky s bývalým útočníkem a dlouholetým kapitánem Slavie Josefem Beránkem.

Číslo 19, s nímž Beránek v červenobílém dresu hrával, bylo vyvěšeno pod strop haly. stejným způsobem již Slavia v minulosti poctila jiného útočníka Michala Supa a současného kouče a generálního manažera Vladimíra Růžičku.



Úvodní šance zápasu obstarali Smoleňák, který se obtočil kolem branky. Na druhé straně Jaškin, jenž měl dokonce dvakrát během chvilky slibnou možnost otevřít skóre, ale domácí gólman Kopřiva i jeho protějšek Pöpperle se zaskočit nenechali.

V šesté minutě hrála Sparta přesilovku a Kopřiva se díky pohotové reakci vyznamenal znovu, když Philippovo nahození od modré čáry nechtěně tečoval Kolařík.

Poděkování k fanouškům od asistenta trenéra Růžičky.Foto Michal Beránek (Sport)


Ve 14. minutě faulovali v krátkém sledu Salcido a Gulaši, což vyústilo ve 108 vteřin dlouhou početní výhodu Slavie pět na tři. Hosté sice ještě díky skoku a vypíchnutí kotouče Hromase přežili šanci, při níž Vondrka předkládal puk do stoprocentní šance Svobodovi, ale sedm vteřin před návratem Salcida na led zamířil přesně Endál a Pöpperle po dvou předchozích zápasech, které odchytal s nulou, inkasoval.

O pouhých 27 sekund později, kdy už byla Sparta v plném počtu, napálil odražený puk Kolařík a zvýšil na 2:0. Třetí gól mohl přidat Krenželok, toho vychytal Pöpperle, ale puk se odrazil od jednoho z dojíždějících beků Sparty a klouzal do prázdné klece za povyjetým sparťanský gólmanem.

Jaškin ve velké šanci před Pöpperlem.Foto Michal Beránek (Sport)

Ten ho však díky parádní robinsonádě dokázal zastavit ještě před brankovou čárou.Ve druhém dějství Slavia zodpovědně bránila dvougólový náskok, ale nevynechávala jedinou možnost k ofenzívním výpadům.

Ve 23. minutě si při přesilovce najel do obrovské šance Vašíček, jenže z bezprostřední blízkosti pálil nad. Ve 33. minutě jeli slávisté dva na jednoho, Svoboda zkusil zakončit sám, ale zastavil ho beton Pöpperleho.

Ještě před druhou přestávkou mohl snížit v přesilovce Kůrka, když střílel do odkryté branky, ale Kopřiva se vrhl napříč brankovištěm a puk svým tělem zastavil.Na začátku třetí třetiny mohl oživit naděje hostů Koreis, jenže Kopřiva byl proti.

Choreo slávistických příznivců jako díky Josefu Beránkovi.Foto Michal Beránek (Sport)


Také Sparta si však vyzkoušela hru v pěti proti třem, když v polovině 52. minuty usedl k Vašíčkovi Špelda. Po oddechovém času stačilo Tonovi 34 sekund z celkem 83, aby přesilovku zužitkoval a snížil.Vyrovnání měl na holi Kůrka, Kopřiva však srazil betony včas.

V 56. minutě měl naopak na dosah pojistku Jaškin, ale zacílil mimo. Závěrečný nápor hostů otupilo necelou minutu před koncem vyloučení za hru v šesti. Slavia si tak připsala teprve třetí domácí výhru v sezoně, Sparta venku prohrála devátý z deseti zápasů.

HC Slavia Praha - HC Sparta Praha 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Endál (Žižka, Kadlec), 16. Kolařík (Tomica, Jaškin) - 53. Ton (Výborný, Gulaši). Rozhodčí: Fraňo, Šír - Barvíř, Blümel.
Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. Diváci: 9559.

Sestavy:

Slavia: Kopřiva - Kadlec, Vašíček, Kuboš, Špelda, Kolařík, Žižka - Krenželok, Štefanka, Vondrka - T. Svoboda, Holec, Sklenář - Jaškin, V. Růžička ml., Tomica - Micka, Branda, Doležal - od 13. navíc Endál. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Sparta: Pöpperle - O'Brien, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Salcido, Zacpálek - Kůrka, D. Výborný, Ton - Bartánus, Broš, Smoleňák - Kratěna, Koreis, Pacovský - D. Tůma, Karpov, Hromas. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.

Vladimír Růžička předává ocenění.
Vladimír Růžička předává ocenění.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud