9. listopadu 2010 • 17:30

Potvrzeno: Sýkora opouští Plzeň, jde do Minsku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Petr Sýkora opouští Plzeň a odchází do KHL, kde se dohodl na působení v Dinamu Minsk. Běloruský tým, který trénuje jeho jmenovec Marek Sýkora, dnes uvedl na oficiálním webu, že dvojnásobný mistr světa a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu dorazí do Minsku ve čtvrtek. Smlouvu obě strany podepíší tento týden.



Plzeňský rodák a odchovanec Sýkora byl v kontaktu s Dinamem několik měsíců, klub ho chtěl angažovat už v létě. Nakonec se zkušený útočník s dlouholetými zkušenostmi z NHL vrátil začátkem října do mateřského celku.

Začátek jeho působení se nicméně neobešel bez problémů, protože nastoupil do prvních dvou zápasů bez smlouvy a pravidla přitom povolují pouze utkání jedno. Duel 9. kola s Kladnem tak Plzeň prohrála vinou svých funkcionářů kontumačně. Celkem Sýkora odehrál za západočeský tým 13 zápasů, v nichž si připsal stejný počet bodů za pět gólů a osm asistencí.

Sýkora se na východ Evropy vrací po pěti letech. Sezonu 2004/05, kdy byla v NHL výluka, strávil v Metallurgu Magnitogorsk, který tehdy také vedl kouč Sýkora. Kromě něj se v novém působišti setká také s obráncem Tomášem Mojžíšem.

Mistr světa z let 1999 a 2005 skončil v elitní zámořské soutěži letos v lednu, kdy se dohodl na rozvázání smlouvy s Minnesotou. Pauzu využil k operaci břišního svalstva, v němž měl dvě trhliny.

V NHL odehrál Sýkora od roku 1995 čtrnáct sezon. S New Jersey (2000) a Pittsburghem (2009) se radoval ze zisku Stanley Cupu, působil také v Anaheimu, Edmontonu a naposledy Minnesotě. V elitní lize odehrál v základní části 935 zápasů, v nichž zaznamenal 677 bodů (302+375), což ho řadí v historické tabulce produktivity českých hráčů na osmé místo.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud