3. ledna 2011 • 17:36

Sparta si stěžuje na výkon rozhodčích

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení hokejistů Sparty podalo stížnost na výkon hlavních rozhodčích Reného Hradila a Radka Husičky, kteří řídili nedělní zápas Pražanů v Českých Budějovicích v 36. extraligovém kole. Sparťanům se v průběhu utkání, které prohráli těsně 1:2, nelíbilo několik rozhodnutí sudích.



Nejvíce jim vadil trest na dvě plus dvě minuty pro Yoricka Treille za nebezpečnou hru vysokou holí, po němž v 55. minutě inkasovali rozhodující branku.

"Moc často to nedělám, ale tentokrát musím říct, že v tom utkání bylo hned několik podivných rozhodnutí," řekl ČTK hlavní kouč Miloslav Hořava.
Sparta proto podala stížnost k vedení soutěže.

"Postupovali jsme podle pravidel, dané momenty sestříhali a poslali, ale nic to pro nás neřeší. Oni naši stížnost sice uznají, protože jiná možnost snad ani není, dají jim 2000 korun pokuty, ale my potřebujeme body. A v Budějovicích jsme i kvůli tomu o další přišli," dodal Hořava.

Jihočeši v utkání dostali tři dvouminutové tresty, Sparta sedm a ten Treillův pro ni měl zásadní dopad.

"To rozhodnutí se nám skutečně nezdálo, neboť Treille vedl puk na hokejce a soupeřův hráč do něho najel," podivoval se nad čtyřminutovým trestem pro sparťanského útočníka generální manažer klubu Petr Bříza.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud