Kryštof Rossmann
7. března 2018 • 22:28

Liberecká dominance? Sparta vystřelila na branku až ve 26. minutě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to jednoznačný zápas. Bílí Tygři ve druhém utkání série, které dominantně ovládli 4:1, Spartu přejeli. První třetinu ovládli 1:0, vystřelili osmkrát, zatímco soupeř neohrozil Romana Willa ani jednou. Úvodní zásah si liberecký brankář připsal až v čase 25:58. „Myslím, že jsme byli po drtivou většinu zápasu aktivnější. Soupeři jsme toho příliš nepovolili a zaslouženě jsme vyhráli,“ komentoval stručně duel trenér Liberce Filip Pešán.



Velký krok pro Liberec. Severočeši zvládli i druhé domácí utkání a to navíc s velkou pompou. Už od prvních minut byli jistější, drzejší a ofenzivnější. Nutno podotknout, že druhý duel předkola měl o dost větší náboj než ten první. „Že Sparta neměla v první třetině střelu? Nevím, jak se nám to povedlo, ale i kdyby nějaká střela prošla, máme Romana Willa. Nebyl by to žádný problém. Chtěli jsme víc a bylo to vidět,“ prozradil bek Filip Pyrochta.

Kromě až zběsilého tempa se na ledě strhla také řada potyček. Dvakrát si to rozdal Dominik Lakatoš s Richardem Jarůškem, Patrik Maier zase vyzval Dominika Uhera. Bitky ovládli jednoznačně Pražané, Tygři ale zase vstřelili dva přesilovkové góly, k čemuž jim pomohla i dlouhá pětiminutová početní výhoda po vyloučení Marka Ďalogy za nesportovní chování po vyřčení nadávek na adresu sudích.

„Jsou to vyhrocené zápasy. Bitky k tomu patří, nebylo to nic neobvyklého. U prvního souboje s Richardem Jarůškem jsem ani nevěděl, o co jde a začaly tam padat rány. Ve druhém případě jsme oba věděli, že do toho jdeme, byli jsme připravení a myslím, že to byla pěkná bitka,“ vracel se k pěstním duelům Dominik Lakatoš.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Sparta 4:1. Bílí Tygři mají mečbol, Pražané nůž na krku
Video se připravuje ...

Filip Pešán taktéž neměl s emocemi problém, nicméně upozornil, že třetí duel série nejspíš bude jinačí. „Dokud je to férové vyzývání na souboj… Tvrdá hra k této fázi sezony patří. Obránci odvedli proti silným sparťanským útočníkům dobrou práci. Obstáli a uvidíme, jak budeme pokračovat dál. Každopádně myslím, že třetí duel bude mít poloviční emoce. Soupeř ví, že musí, a my víme, že hrozně chceme. Každý si emoce pohlídá,“ prozradil Filip Pešán.

„Byl to jeden z našich nejlepších výkonů v sezoně. Hráli jsme po celých šedesát minut, předtím jsme mívali výkyvy. Tentokrát to bylo z naší strany disciplinované, neztráceli jsme kotouče, rychle jsme přecházeli modrou čáru. Budeme to chtít v Praze ukončit, ale Spartě půjde o vše. Nebude to lehké, poslední třetinu už proti nám soupeř chodil na risk... Nevím, jestli se tím budou prezentovat i v Praze, ale my se hlavně musíme soustředit na sebe,“ dodal Ladislav Šmíd.

Smutná sparťanská střídačka po druhé prohře Pražanů v Liberci
Smutná sparťanská střídačka po druhé prohře Pražanů v Liberci

Góly

Domácí: 18:12. Bakoš, 32:51. Bulíř, 33:09. Šmíd, 45:15. M. Kvapil

Hosté: 58:23. Pech

Sestavy

Domácí: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Maier, Šmíd (A), Jánošík, Derner – Jašek, P. Jelínek, L. Krenželok – Bakoš, Redenbach, Ordoš – Bulíř, Filippi, M. Kvapil – Lakatoš, J. Vlach, A. Dlouhý.

Hosté: Aittokallio (48. Honzík) – T. Pavelka, Z. Michálek, A. Kulda, Ďaloga, Mikuš, T. Voráček, Piskáček – Řepík (A), P. Vrána (C), J. Hlinka – Kudrna (A), Pech, Buchtele – Jarůšek, Klimek, Říčka – Uher, Černoch, Pšenička.

Rozhodčí

Šír, Mrkva – Barvíř, Blümel

Stadion

Home Credit Arena Liberec

Návštěva

5 334 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud