14. března 2018 • 10:59

Flemming pyká za faul na Pabišku. Nezahraje si dva zápasy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Chomutova se musejí v nejbližších dvou zápasech extraligy obejít bez kanadského obránce Bretta Flemminga, který dostal od disciplinární komise trest za faul na útočníka Mladé Boleslavi Lukáše Pabišku v nedělním utkání skupiny o 11. až 14. místo.



Flemming fauloval soupeře ve třetí třetině za rozhodnutého stavu 2:5 a od rozhodčích dostal trest na pět minut a do konce utkání. Teď mu komise ještě dodatečně zastavila činnost, takže vynechá páteční zápas v Mladé Boleslavi a nedělní duel v Litvínově. Znovu hrát může příští týden v pátek proti Jihlavě, kdy by se Chomutov měl rozloučit se sezonou.

Severočeši však ještě teoreticky mohou skončit v baráži, tři kola před koncem nadstavbové části mají ale na 12. místě náskok devíti bodů na třináctou Jihlavu. Pokud tedy v následujících třech utkáních získají alespoň bod, zachrání se.

Chomutov - Mladá Boleslav: Pabiška v křečích na ledě, Flemming za zákrok na něj dohrál
Video se připravuje ...

"Lze předpokládat, že primárním záměrem Bretta Flemminga bylo zasáhnout Lukáše Pabišku tělem, ale svým ramenem ho zcela minul a zřetelně zasáhl primárně svým kolenem jeho levou nohu do oblasti stehenních svalů," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý s tím, že obránce Pirátů si musel být vědom, že může protihráče zasáhnout do nohy a vážně zranit.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud