15. března 2018 • 21:01

SESTŘIH: Mountfield HK - Liberec 3:2pp. Výhru Hradce vystřelil Vopelka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | V první střetu vyzrál hladový lev nad Bílým Tygrem. Hradečtí hokejisté vstoupili do čtvrtfinále play off vítězně. Ve vyrovnané bitvě přelstili Liberec a vyhráli 3:2 v prodloužení. Rozhodující úder zasadil Severočechům v 63. minutě útočník Lukáš Vopelka. Výběru kouče Filipa Pešána se sice rozstřílel útočník Marek Kvapil, ale jeho góly na úvodní výhru série nestačily. Souboj hradeckého lva a libereckého tygra bude pokračovat v pátek od 17.20. 



Do první šance se dostal již ve 2. minutě domácí Berger, na Willa však nevyzrál. O pár vteřin později již vedli hosté, když se do brejku dostal Kvapil a s jistotou překonal Rybára. Následně měli Tygři další příležitosti, druhý gól ale nepřidali.

I díky tomu mohli Východočeši vyrovnat. V 6. minutě propadla Vydareného střela ke Koukalovi, který nezaváhal. Následně mohl domácí mužstvo posunout do vedení osamocený Smoleňák, ze slibné pozice ale nezamířil přesně. V závěru první třetiny se individuálně neprosadil ani Kukumberg.

Úvod druhé části patřil Hradci Králové. Cingel sice v koncovce ve 22. minutě neuspěl, ale poté byl vyloučen Redenbach a následně i Vlach a domácí v přesilovce skórovali.

SESTŘIH Mountfield HK - Liberec 3:2pp. Hradec uzmul první výhru série
Video se připravuje ...

Krátkou výhodu pět na tři sice nevyužili, v pokračující klasické přesilovce ale již Cingel Willa prostřelil. Mountfield měl drtivou převahu, další gól ale nepřidal a brzy toho litoval. Ve 34. minutě byl vyloučen Červený a Kvapil vyrovnal.

Na začátku třetí dvacetiminutovky měl Hradec opět dvakrát početní výhodu, Liberec však pozorně bránil a Will nemusel řešit žádnou složitou situaci. Hosté kontrovali šancemi Filippiho a Kvapila, ani ty ale gólem neskončily.

V 52. minutě chybovali domácí hráči v rozehrávce a Bednář zastavil Jelínka jen faulem. Liberecký útočník ale trestné střílení neproměnil. Východočeši se následně snažili rozhodnout, v normální hrací době se však neprosadili a utkání se tak muselo prodlužovat.

Hned v 61. minutě mohl rozhodnout Cingel, Willa ale nepřekonal. Podařilo se to však v čase 62:03 Vopelkovi, jehož střílenou přihrávku od mantinelu nešťastně srazil do liberecké branky Šmíd.

Hlasy trenérů:

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Bylo to vyrovnané utkání. Nevstoupili jsme do něj herně úplně špatně, ale Liberec rychle potrestal hned první naši chybu gólem. Bylo ale důležité, že jsme na něj stihli odpovědět ještě v první třetině. Ve druhé třetině jsme byli iniciativnější, ale nic jsme z toho nevytěžili. Začátek třetí části byl z naší strany špatný, protože jsme měli dvě přesilovky za sebou a neodehráli jsme je vůbec dobře. Tam se mohl zápas lámat. Pak jsme ale ubránili oslabení i my a Patrik Rybár chytil trestné střílení, což byl důležitý moment. Prodloužení jsme začali aktivně a hokejové štěstíčko se k nám přiklonilo. Byl to celkem kuriózní gól, který často nepadá. V hokeji ale občas padají a dnes rozhodl."

Filip Pešán (Liberec): "Čekali jsme vyrovnané utkání, což se potvrdilo. Myslím si, že celá série bude o malých detailech. Do utkání jsme vstoupili dobře, ve druhé třetině jsme byli neustále ve čtyřech a domácí díky tomu mohli převzít iniciativu. Nakoplo je to a byli aktivnější. My jsme nakonec vyrovnali a utkání šlo do prodloužení, ve kterém stálo kousek hokejového štěstí na straně domácích. Je pro mě ale trošku kupodivu, jak dokážou stodvacetikiloví hráči domácích padat v soubojích, to mě na utkání trošku mrzí."

Góly

Domácí: 05:37. Koukal, 24:31. Cingel, 62:03. Vopelka

Hosté: 01:55. M. Kvapil, 34:56. M. Kvapil

Sestavy

Domácí: Rybár (J. Pavelka) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený – Smoleňák, Koukal (A), Červený – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Cingel – Köhler (A), Dragoun, Berger – Vopelka, Zigo, Látal – R. Pavlík.

Hosté: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Maier, Šmíd (A), Jánošík, Derner – Jašek, P. Jelínek (A), L. Krenželok – Bakoš, Redenbach, Ordoš – Bulíř, Filippi, M. Kvapil – Lakatoš, J. Vlach, A. Dlouhý.

Rozhodčí

Hradil, Svoboda – Pešek, Hynek

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

6448 diváků

Mountfield HK - Liberec: Kvapil hned v druhé minutě překvapil Rybára a poslal Tygry do vedení, 0:1
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Vyrovnáno! Koukal zblízka bekhendem poslal kotouč do sítě, 1:1
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Helmy dolu! Šmíd se porval s Bergerem
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Mountfield HK - Liberec: Zase Kvapil! Rybára překonal podruhé a bylo to 2:2
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Jelínek byl faulován Bednářem, následné trestné střílení však neproměnil
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Je rozhodnuto! Od Šmída se odrazil kotouč do sítě, autorem gólu Vopelka
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud