Adam Lacek
16. března 2018 • 09:39

Rolba v Plzni (ne)odklízela sníh. Aspoň se diváci zasmáli, řekl Venera

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to úsměvný moment. Když už se vše schylovalo k napínavé nájezdové bitvě prvního čtvrtfinále Generali play off Tipsport extraligy mezi Plzní a Olomoucí (2:3 po nájezdech), oddálili start rozhodčí. A hlavně rolbař. Ten při úpravě ledu za sebou zanechával viditelné vrstvy sněhu a musel se vrátit. Ani to nestačilo, zbytek musel čárový rozhodčí odklízet hrablem.



Diváci aplaudovali a s úsměvem od ucha k uchu se bavili. Ačkoliv většina z nich už v tu dobu chtěla s první výhrou v kapse být na fotbalovém stadionu, kde začínala odvetná bitva osmifinále Evropské ligy mezi domácími a Sportingem Lisabon.

Jenže hokejisté Plzně, suverénní vítězové základní části, první čtvrtfinálový duel proti Olomouci úplně nezvládli. Po 80 minutách svítil na kostce nad ledem nerozhodný stav 2:2. Urputný boj musely rozseknout až samostatné nájezdy. Jenže ještě před nimi svedl jiný boj rolbař se svým pracovním nástrojem.

Plzeň - Olomouc: To se jen tak nevidí! Rolba ne a ne opustit ledovou plochu
Video se připravuje ...

Už při první rovince bylo vidět, že rolba nechává za sebou sníh. Jenže si toho v tu dobu nikdo nevšímal. Až když rolbař zajel zpátky do garáže, musel se na popud rozhodčích vrátit. „Ještě jednou!“ skandoval domácí kotel při další otočce. Ani druhá úprava ovšem nebyla stoprocentní, a tak poslední zbytky musel odklidit čárový rozhodčí hrablem.

„Ještě jsem to nezažil. Bylo to veselý pro diváky, aspoň se zasmáli, ale jelo se dál,“ řekl ke kuriózní situaci olomoucký trenér Zdeněk Venera. Mohl mít radost, jeho hráči totiž nájezdovou bitvu díky Zbyňku Irglovi, který završil hattrick, ovládli.

SESTŘIH Plzeň - Olomouc 2:3sn. Irgl kouzlil, hattrickem vystřílel první výhru
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 28:24. Schleiss, 47:24. J. Kindl

Hosté: 11:29. Irgl, 35:25. Irgl, . Irgl

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, P. Kadlec (C), J. Kindl, Čerešňák, D. Sklenička, Jones, Pulpán – Kantner, Mertl, Gulaš (A) – Stach, Kratěna, Indrák (A) – Schleiss, Kracík, D. Kindl – Kodýtek, Preisinger, Hollweg.

Hosté: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Staněk, Jaroměřský (A), L. Galvas, J. Galvas, Houdek – Laš, J. Knotek (A), Eberle – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa, Ostřížek, Skladaný – Holec, Herman, Jergl.

Rozhodčí

Pavlovič, Šír – Ondráček, Špůr

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

6 111 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud