16. března 2018 • 19:53

SESTŘIH: Mountfield HK - Liberec 3:1. Parádní obrat! Domácí slaví i podruhé

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtfinálová série Generali play off TELH mezi Mountfieldem HK a Libercem se na sever Čech přestěhuje za stavu 2:0 pro Východočechy. Ti ve druhém utkání ještě po 51 minutách prohrávali o gól, ale brankami Lukáše Cingela, Radka Smoleňáka a Jaroslava Bednáře utkání otočili a slaví druhý triumf v sérii. Ta bude pokračovat v pondělí a úterý.



Oba týmy nastoupily do zápasu ve stejných sestavách jako ve čtvrtek, jen kouč hostů Pešán udělal drobné změny ve složení obranných dvojic.

Liberec měl hned v úvodu výhodu přesilové hry, Pavlíkův faul však potrestat nedokázal. Filippi ve slibné situaci nemířil přesně. Podobně dopadl ve 4. minutě i Bednář. Bezbrankový stav změnil v 6. minutě Bakoš, jenž překonal Rybára.

Východočeši byli mírně aktivnější, trvalý tlak si však vytvořit nedokázali. Rybár měl dokonce více zákroků než jeho protějšek Will. Hostům se na rozdíl od předešlého duelu dařilo dlouho hrát bez faulů, prvním vyloučeným byl až ve 28. minutě Jelínek, Hradec však přesilovku nevyužil.

SESTŘIH: Mountfield HK - Liberec 3:1. Parádní obrat! Mountfield zvítězil i podruhé
Video se připravuje ...

Ve 32. minutě měl velkou šanci vyrovnat Gregorc, pozorný Will však jeho střelu vyrazil.

Trenér domácích Sýkora se pokusil oživit hru změnami ve složení útoků, na začátku třetí třetiny však měli šance spíše hosté. Dlouhého i aktivního Filippiho však vychytal Rybár, Will si na druhé straně poradil s individuální akcí Kukumberga.

V 51. minutě byl vyloučen Ordoš a Mountfield v početní výhodě vyrovnal. Willa překonal Cingel. V 57. minutě se domácím podařilo zápas otočit, když se za obranu Liberce dostal Smoleňák a svůj brejk úspěšně zakončil. O šanci na vyrovnání poté hosty obrala vyloučení, domácí na konečných 3:1 upravili v přesilovce pět na tři.

Ohlasy trenérů:

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Bylo to vyrovnané utkání. Liberec posadilo na koně, že podobně jako v prvním zápase vstřelil první branku. Pro nás to nebylo nic příjemného. Řekl bych, že obě mužstva oproti předešlému zápasu zvýšila nasazení. Od poloviny zápasu jsme šli s daleko větším úsilím za vítězstvím, zvyšovali jsme tlak, měli šance na vyrovnání. Pořád jsme věřili, že s utkáním můžeme něco udělat a jsme rádi, že se nám podařilo nejen vyrovnat, ale poté i otočit stav na naši stranu."

Filip Pešán (Liberec): "Bylo to další vyrovnané utkání, které jsme možná po většinu času o malinko více ovládali my. Přestože domácí hráli organizovaně a stabilně, tak jsme jsme tři čtvrtiny zápasu vedli. Zápas rozhodlo směšné vyloučení osm minut před koncem, které mělo fatální vliv na závěr zápasu. Z brejkové situace jsme dostali branku na 2:1 a závěr jsme bohužel nezvládli. Frustrace na konci byla obrovská, ale myslím si, že není úplně nutné, aby zápas, který byl z obou stran naprosto férový, takhle skončil."

Mountfield HK - Liberec: Smoleňák to trefil naprosto parádně a dokonal obrat, 2:1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 51:38. Cingel, 57:13. Smoleňák, 58:51. Jaroslav Bednář

Hosté: 05:39. Bakoš

Sestavy

Domácí: Rybár (J. Pavelka) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený – Smoleňák, Koukal (A), Červený – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Cingel – Köhler (A), Dragoun, Berger – Vopelka, Zigo, Látal – R. Pavlík.

Hosté: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Maier, Derner – Jašek, P. Jelínek (A), L. Krenželok – Bakoš, Redenbach, Ordoš – Bulíř, Filippi, M. Kvapil – Lakatoš, J. Vlach, A. Dlouhý.

Rozhodčí

Šír, Mrkva – Gebauer, Lederer

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

6390 diváků

Hromadná radost po třetím gólu a jistotě druhého vítězství v sérii
Hromadná radost po třetím gólu a jistotě druhého vítězství v sérii

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud