24. března 2018 • 16:35

Šestá bitva bolela obě šelmy. Vlach schytal vypínák, Berger Šmídovu kosu

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádná krasojízda v rukavičkách, v bitvě šelem jedině hrubá síla končící mnohdy za hranicí pravidel. Šestý souboj čtvrtfinále play off mezi Libercem a Hradcem Králové, ve kterém Východočeši půl minuty před třetí sirénou oddálili konec sezony vítězstvím 2:1, pořádně bolel. Svědčí o tom dva momenty z utkání, ve kterých tvrdost série pocítil jeden z Bílých Tygrů i hradeckých lvů. V prvním případě se pískal trest, ve druhém zůstali sudí chladní.   



Šmíd nastavil koleno, Berger se proletěl

Ostře sledovaná situace se udála v úvodu druhé třetiny. 41 vteřin po prvním gólu utkání, který vstřelil v početní výhodě hradecký útočník Rudolf Červený, se ve středním pásmu při další rodící se šanci hostů pořádně zatočil útočník Jan Berger. Devětadvacetiletá opora Mountfieldu totiž nestačila uhnout vysoko nastavenému kolenu libereckého beka Ladislava Šmída. 

Berger se po nárazu do trestuhodně nastavené laťky odrazil až do svého útočného pásma a po krátkém válení sudů zůstal ležet na ledě. Po nějaké době se zvedl a se zjevně bolavým kolem odskákal na střídačku. Defenzivní opora Bílých Tygrů okamžitě zamířila na trestnou lavici, kde si Šmíd odseděl dvě minuty za faul kolenem. Ke štěstí Hradce se Bergerovi nic závažného nestalo a do zápasu o všechno se vrátil.

Šmíd si mohl po odpykání trestu oddychnout. Během jeho nepřítomnosti Liberec nedostal gól. Smůla za nedisciplinovanost však dostihla kapitána Martina Ševce, který se v poslední minutě třetí třetiny dopustil hákování a z následné početní nevýhody Tygrů vytěžil Hradec maximum. Skvělou tečí poslal puk do branky ofenzivní tahoun Radek Smoleňák. Po inkasovaném gólu, jež se za chvíli ukázal jako rozhodující, se Ševc provinil ještě krosčekem. 

Liberec - Mountfield HK: Au, to bolelo, Šmíd si odsedí 2 minuty za zákrok na Bergera
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Bílý Tygr Vlach dostal přes tlamu, ale čím?

Pod Ještědem nezlobili pouze domácí, hříšníci se ukázali i v hradeckých řadách. Konkrétně na slovenského chasníka René Vydareného ve službách Hradce jen tak nezapomene tvář forvarda Jaroslava Vlacha. Nepříjemný moment se přihodil v 31. minutě hry, kdy se v obranném pásmu Mountfieldu, nalevo od brankáře Patrika Rybára střetli v souboji o puk výše zmíněný hradecký bek s oporou Bílých Tygrů.

Nejprve získal puk Vlach, v patách mu však stále vězel Vydarený. Zkušený obránce následně vycítil příležitost a narazil svého soupeře na mantinel. Pětadvacetiletý Tygr se vzápětí svalil k ledu, kde chtěl pokračovat s dobýváním kotouče. Plesk! Ze souboje mu nakonec vytryskla Vydareného rána do obličeje, která Vlacha na nějakou dobu ochromila.

Šestatřicetiletý Slovák se však zachoval čestně a ke svíjejícímu soupeři okamžitě zavolal pomoc. Když se poté Vlach zvedal z ledu, Vydarený ho poplácal po zádech a omluvil se. Rozhodčí tento incident nepotrestali. Zřejmě to posoudili tak, že liberecká oběť byla zasažena pukem. Na videu však není zcela viditelné, že Vlachovu tvář propleskl pouze Vydareného projektil.

Liberec - Mountfield HK: Zásah hokejkou! Po souboji s Vydareným zůstal na ledě Jaroslav Vlach
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Faul Martina Ševce? Za moje vyjádření by byla velká pokuta, říká Pešán
Video se připravuje ...

Brzký start zápasu? Kdyby se hrálo v pět, tak to nezvládneme, smál se Bednář
Video se připravuje ...

 

Góly

Domácí: 43:33. Bulíř

Hosté: 21:15. Červený, 59:29. Smoleňák

Sestavy

Domácí: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Maier, Derner – Jašek, P. Jelínek (A), Ordoš – Bakoš, Redenbach, L. Krenželok – Bulíř, Filippi, M. Kvapil – J. Stránský, Lakatoš, J. Vlach.

Hosté: Rybár (J. Pavelka) – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Cibulskis, Vydarený – Smoleňák, Koukal (A), Červený – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Cingel – Köhler (A), Dragoun, Berger – Vopelka, Kukumberg, Zigo – R. Pavlík.

Rozhodčí

Hodek, Hribik – Lhotský, Svoboda

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

7 500 (vyprodáno) diváků

   

     

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud