Květoslav Šimek
29. března 2018 • 04:40

Třinec jde na Mountfield bez Růžičky. Jeho absence tým semkla, říká kouč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedno vědí třinečtí Oceláři před semifinálovou sérií s hradeckým Mountfieldem jistě: znovu půjdou hlavou proti zdi. Navíc bez svého nejlepšího střelce Martina Růžičky, který podle trenéra Václava Varadi začátek sérii určitě nestihne. „Martin je výjimečný hráč, on nás posunul v průběhu sezony do play off,“ přemítá kouč. „Bez něj se tým semknul. I když tu není, my se stejně kousneme a góly dáme! A že to bude znovu do zdi? Alespoň už víme, jaké to je.“



Ve čtvrtfinále se třinečtí Oceláři museli vyrovnávat s aktivní obranou Pardubic. S neprostupným valem ve středním pásmu. Zbořit jej dokázali až v posledních dvou třetinách dramatické série na sedm zápasů.

Kapitán Lukáš Krajíček to trefně okomentoval jako bušení hlavou do zdi. Teď je čeká zeď ještě pevnější. Hradecký Mountfield měl v základní části suverénně nejpevnější defenzivu, dostával nejméně branek. Navíc začátek série nestihne zraněný střelec Martin Růžička.

Třinec - Pardubice: Růžička po střetu s Trončinským zůstal bezvládně ležet na ledě
Video se připravuje ...

„Má zdravotní problémy, do začátku série nenaskočí a řešíme jeho další omezení, které ho svírají,“ přiznal před startem semifinálové série trenér Václav Varaďa. „Podstoupí další vyšetření a uvidíme. Jisté je, že do prvních dvou zápasů určitě nenastoupí.“

Růžička, nejproduktivnější Ocelář v základní části (29+25), se zranil v průběhu pátého čtvrtfinále. Od začátku série s Pardubicemi dostával hromadu ran, nerozdýchal až naražení Tomáše Svobody na hrazení. Odstoupil, do série už se nevrátil, fandil pouze v civilu. A v televizních záběrech bylo vidět, že i gratulovat musel levou rukou.

DALŠÍ INFORMACE O ZRANĚNÉM MARTINU RŮŽIČKOVI ČTĚTE VE ČTVRTEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

SESTŘIH: Třinec - Pardubice 8:1. Oceláři slaví, neskutečný zápas korunoval Cienciala sedmi asistencemi
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud