2. dubna 2018 • 18:49

SESTŘIH: Třinec – Mountfield HK 5:1. Oceláři mají po jasné výhře mečbol

Autor: iSport.cz, iSport.cz, ČTK, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinečtí hokejisté zdolali Hradec Králové v třetím semifinálovém utkání play off 5:1 a už jen jediná výhra jim schází k účasti ve finále. Oceláři rozhodli o vítězství smrští tří branek v úvodních šesti minutách, po nichž už soupeři nedovolili zdramatizovat vývoj utkání. Gól a dvě asistence zaznamenal Ondřej Kovařčík, u tří branek asistoval Milan Doudera. Čtvrtý zápas, který už Ocelářům může přinést postup, se bude hrát v Třinci v úterý od 17 hodin.



Náboj třetího semifinále trval jen šest minut, během kterých Třinec zašlapal ambice hostů do ledu. Domácím v nich vyšlo, na co sáhli. Jestliže při první brance Michala Kovařčíka těžili z Rybárova nejistého vyražení puku před sebe, v páté minutě Oceláři vyšachovali hradeckou obranu a Kovařčíkův bratr Ondřej před odkrytou bránou jen nastavil čepel Douderovu pasu.

Hradec se odhodlal mužstvo nakopnout rychlou výměnou gólmanů, ale také Pavelka už po 100 vteřinách lovil kotouč ze sítě. Třinec se znovu před brankou prosadil důrazem, ze skrumáže puk propasíroval za čáru Adamský. Hostující kouč Sýkora si tedy už v čase 5:52 vyžádal oddechový čas, ale na faktu, že i do třetí semifinálové partie jeho tým vstoupil prachbídně, to nic nezměnilo.

SESTŘIH: Třinec - Mountfield HK 5:1
Video se připravuje ...

Za stavu 0:3 se Východočeši do zápasu logicky dostávali komplikovaně. Jednu z ojedinělých šancí nevyužil před Hrubcem Kukumberg. Chvilkové oživení hradeckých nadějí přinesl v úvodu druhé části Cingel, který zblízka protlačil puk mezi nohy klečícího Hrubce. Ale domácí se soustředili na kompaktní defenzivu ve středním pásmu a věděli, že jejich příležitosti z brejků musejí přijít.

To se i dělo. Adamský po přečíslení ranou z osy hřiště brankáře neprostřelil, zato Marcinko po méně nápadné akci poslal z levého křídla puk zápěstím nad Pavelkovu vyrážečku a srazil hradecký vzdor trefou na 4:1.

Mountfield je v kritické situaci. Pokud chce do finále, musí vyhrát čtyřikrát v řadě
Mountfield je v kritické situaci. Pokud chce do finále, musí vyhrát čtyřikrát v řadě

Hosté se lopotně prosazovali a neměli čím soupeře vyhodit z tempa. Tím spíš, když jednu z mála šancí ze sóla spálil Červený. Cienciala naopak v 39. minutě prokázal vysoké sebevědomí a bekhendovou kličkou zvýšil na 5:1.

Poslední dvacetiminutovka už se pak jen dohrávala. Třinec zvítězil i v pátém domácím utkání v play off a v úterý může na svém ledě slavit postup.

Ohlasy trenérů:

Václav Varaďa (Třinec): "Pečlivě jsme se na zápas připravovali a chtěli jsme potvrdit dva podařené zápasy v Hradci. Vstup do zápasu nás posílil. Spadly nám tam góly z šancí, které jsme si vytvořili. To dalo zápasu jasný spád. I když se Hradci podařilo snížit a měl velikánskou příležitost na další snížení, tak to zlomil čtvrtý gól Marcinka. Od té doby jsme si to hlídali a byli jsme trpěliví. Vážíme si vedení 3:0 v sérii, ale potřebujeme ještě jedno vítězství."

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Zápas jednoznačně ovlivnil začátek. V šesté minutě to bylo 0:3 a nás to poznamenalo na celý zápas. To byl tvrdý direkt a zvedali jsme se z toho těžko. Za stavu 0:2 a 1:4 jsme měli dvě šance, ale to byly asi jediné momenty, kdy jsme se ještě mohli vrátit do zápasu. Nepodařilo se nám to. Třinec si zápas v poklidu pohlídal až do konce."

Semifinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:

HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 5:1 (3:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. M. Kovařčík (O. Kovařčík), 5. O. Kovařčík (M. Doudera, Polanský), 6. Adamský (Polanský), 27. Marcinko (J. Petružálek, M. Doudera), 39. Cienciala (O. Kovařčík, M. Doudera) - 22. Cingel (Džerinš, Gregorc). Rozhodčí: Hribik, Lacina - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 3:0.

Sestavy:

Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart, Matyáš - J. Petružálek, Marcinko, Rákos - Hrňa, Roman Vlach, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.
Hradec Králové: Rybár (5. J. Pavelka) - Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Cibulskis - Smoleňák, Koukal, Červený - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dragoun - Köhler, Džerinš, Cingel - Vopelka, Berger, Šimánek. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Góly

Domácí: 02:20. M. Kovařčík, 04:12. O. Kovařčík, 05:52. Adamský, 26:39. Marcinko, 38:20. Cienciala

Hosté: 21:51. Cingel

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart (A), Matyáš – Rákos, Marcinko, Petružálek – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň.

Hosté: Rybár (5. J. Pavelka) – Gregorc, Zámorský, Graňák, F. Pavlík, Cibulskis, Pláněk, Gaspar – Červený, Koukal (A), Smoleňák – Dragoun, Kukumberg, Jaroslav Bednář (C) – Cingel, Džerinš, Köhler (A) – Šimánek, Berger, Vopelka.

Rozhodčí

Jan Hribik, Petr Lacina – Lukáš Kajínek, Kamil Zavřel

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků)

Návštěva

5 200 (vyprodáno) diváků

Klíčové momenty utkání:

Třinec - Mountfield HK: Cienciala z bekhendu zvýšil vedení na 5:1
Video se připravuje ...

Třinec - Mountfield HK: Tomáš Marcinko přesnou střelou vrátil Ocelářům tříbrankové vedení, 4:1
Video se připravuje ...

Třinec - Mountfield HK: Lukáš Cingel procedil puk za záda Hrubce, 3:1
Video se připravuje ...

Třinec - Mountfield HK: Z útočného důrazu vytěžil Adamský třetí gól, 3:0
Video se připravuje ...

Třinec - Mountfield HK: Hokejový ťukec zakončil Ondřej Kovařčík a vyhnal Rybára z brány, 2:0
Video se připravuje ...

Třinec - Mountfield HK: Michal Kovařčík otevřel skóre utkání, 1:0
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud