23. dubna 2018 • 09:30

Brno vítalo mistry. Čiliak zpíval, na řízky se pily bublinky. Nečas o cole

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po půlnoci dorazil do Brna cenný náklad. Klubový autobus Komety dovezl z Třince novopečené ( i staronové) mistry republiky. Možnost bouřlivě slavit obhajobu titulu dala hokejistům Brna výhra 4:1 v Třinci z pátého finále. Na své hrdiny čekalo několik set fanoušků dlouhé hodiny před DRFG Arenou, hráči následně zamířili na "časnou snídani" do oblíbeného podniku Mazaný Anděl.



Chlebem a solí? Ale kdeže, věrní příznivci přivítali před halou mistry, jak je ostatně na Moravě obyčejem, slivovicí. “Výborná,“ křenili se po doušku z lahve obhájci titulu.

"Tak jsme mistři no a co!" Tradiční to chorál šampionů si zapěl zplna hrdla fantom vyřazovacích bojů Marek Čiliak. Slovenský gólman odchytal 14 zápasů play off pro fantastický průměr branky na duel (1.83) i úspěšnost zákroků (93.5%).

"Ať žije Brno," zaskandoval si také s nadšenými fanoušky Čiliak, 28letý rodák ze Zvolenu, o jehož služby pro příští sezonu stojí pražská Sparta.

Oslavy v pivnici s restauraci Mazaný Anděl v centru Brna si užíval i Martin Nečas. 19letý útočník měl před sebou na stole Coca Colu, zkušenější hráči holdovali pivu a šampaňskému. Na zajedení posloužily obložené mísy, kde nechyběly řízky.

Mistři už jsou doma! Slaví se u stadionu i ve městě
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Nečase, autora vítězného gólu z duelu číslo 5, sklátila před zápasem horečka. Proto nealko oslava. "Vzal jsem si prášky. Trochu mě bolí v krku, ale bylo to finále a to jsem si nemohl nechat ujít. S ohledem na ty prášky to s oslavou nechci přehánět," vysvětlil Nečas, který by se měl připojit k národnímu týmu k přípravě před MS.

"Pro každého je to nejvíc reprezentovat v nejvyšší kategorii. Oslavy proto nemůžu přehnat, kdyby ta pozvánka dopadla, chci být ready. Teď je hlavní, abych se vyléčil," uvedl 12. hráč loňského draftu NHL, kterého si osvojila Carolina.

Party v jihomoravské metropoli pokračovala až do rána. Brňané loni i letos při své vítězné jízdě vyřazovacími boji ztratili shodně jen dva zápasy. Před rokem proti nim dokázal uspět jen Hradec Králové, který uhrál v semifinále dvě vítězství, letos Brňany zdolala jednou v boji o finále Plzeň a v sérii o zlato Třinec. Oceláři sice první duel doma vyhráli 5:1, ale pak se museli čtyřikrát sklonit před silou Komety.

Titul je ve správných rukou. Druhý triumf v řadě zajistil Kometě pozici neúspěšnějšího klubu v historii se 13 tituly před Duklou Jihlava.

"Snažili jsme se přinést do kabiny, aby všichni hráli jeden za druhého. To jsme si hlídali, každý dostal nějakou zodpovědnost. Nikdy vám hvězdy, co nehrají pro tým, nic nevyhrají. Tady každý pracoval pro mančaft do posledního hráče. Nehrálo se na body, na individuální výkony, za ty poslední roky se nám to dařilo v kabině uhlídat," vysvětlil recept na úspěch kapitán Komety Leoš Čermák.

Pivo, šampaňské a pohár! Takhle slavila Kometa titul v šatně
Video se připravuje ...

Tankujeme! Kometa „vybrala“ benzínku, o náruče alkoholu se stříhalo
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Už nejsem košíkář, smál se Nečas. Finále dohrával s horečkou
Video se připravuje ...

Je to tam! Podívejte se, jak Kometa slavila výhru a titul v Třinci
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Třinec - Kometa Brno 1:4. Obhájeno! Hosté suverénně zvítězili a slaví rekordní titul
Video se připravuje ...

Martin Dočekal a Hynek Zohorna zapíjeli obložené mísy stylově šampaňským.
Martin Dočekal a Hynek Zohorna zapíjeli obložené mísy stylově šampaňským.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud