17. března 2019 • 19:30

SESTŘIH: Boleslav - Zlín 4:1. Bruslaři slaví postup, čeká je rival z Liberce

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Elitní osmička, která se popere o Masarykův pohár, už je kompletní. Hokejisté Mladé Boleslavi zvládli pátý duel předkola play off se Zlínem a po domácím vítězství 3:1 postoupili do čtvrtfinále. Berani se sice jako první dostali do vedení po trefě Zdeňka Okála, z gólové radosti už se pak ale radovali jen domácí a pro Moravany tak nynější sezona končí. Bruslařům práce nekončí ani v nejmenším. Už ve středu se výběr kouče Miloslava Hořavy vydá na sever, kde vyzve liberecké Bílé Tygry, vítěze základní části.



Do první vážnější šance se dostal ve čtvrté minutě domácí Skalický, zlínskou branku však netrefil. Ve 12. minutě Kašíkovi pomohla tyč a štěstí měli Zlínští i o několik sekund později, kdy Sedláčkovu přihrávku usměrnil za Růžičkova záda Okál bruslí a rozhodčí po konzultaci s kolegou u videa gól uznali.

Domácím se podařilo vyrovnat ve 22. minutě, kdy Musilovu střelu pohotově dorazil Zohorna. Hostům mohl vedení vrátit Honejsek, ale Růžičku nepřekonal. Při Hermanově vyloučení Kašíka podruhé zachránila tyč, tentokrát po pokusu Žejdla.

Ve 31. minutě se už ale Středočeši prosadili. Dlapa využil zakrytého výhledu Kašíka a po střele od modré čáry si připsal druhou branku v sezoně. Do kabin šli domácí s těsným náskokem zejména díky výbornému postřehu Růžičky, jenž zlikvidoval velké šance Šlahaře a Honejska.

Ve 46. minutě mladoboleslavského gólmana nedokázal překonat ani Fořt a domácí poté své vedení navýšili. Po Skalického střele Kašíkovi pomohla opět tyč, ve 49. minutě už ale osamocený Žejdl v přesilovce nezaváhal.

Zlín mohl duel ještě zdramatizovat při dlouhé přesilovce čtyři na tři, na výborného Růžičku ale nevyzrál. Čtyři minuty před koncem se hosté rozhodli riskovat při hře bez brankáře, ale druhý gól nepřidali. Naopak sami počtvrté inkasovali.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Máme za sebou pátý zápas a říkáme pořád to samé. Mám obrovský respekt ke Zlínu jako mužstvu i klubu. Série proběhla férově. Myslím si, že jsme byli šťastnější a dali jsme v zápasech i nějaký gól navíc. Kdyby postoupilo kterékoliv mužstvo, bylo by to stejné."

Robert Svoboda (Zlín): "Stejně jako v předešlých zápasech série to bylo vyrovnané. V první třetině jsme se dostali do vedení, ve druhé jsme měli hodně gólových šancí, ale domácí zápas paradoxně otočili. Pak jsme se snažili udělat cokoliv, včetně power play, ale Růža (brankář Mladé Boleslavi Martin Růžička) už nic nepustil. Myslím si, že to byl opět dobrý hokej z obou stran. S nasazením a gólovými příležitostmi, myslím si, že se musel líbit. Klobouk dolů před všemi hráči, kteří se zápasů účastnili."

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Zlín 4:1. Bruslaři postupují do čtvrtfinále, narazí na Liberec
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 21:55. R. Zohorna, 30:49. Dlapa, 48:52. Žejdl, 57:38. Šťastný

Hosté: 12:25. Okál

Sestavy

Domácí: J. Růžička (Krošelj) – Dlapa, Pláněk (A), Němeček, Kurka, Bernad, Kovačevič, Hrdinka – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl, Šťastný – R. Zohorna, P. Musil, Látal – Flynn, Najman, P. Kousal.

Hosté: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Nosek (A), Řezníček, Ferenc, Žižka, Zbořil, M. Novotný – Kubiš (C), Fořt (A), Dufek – Herman, Honejsek, Šlahař – Okál, P. Sedláček, L. Krejčík – E. Kulda, Popelka, Š. Kratochvil.

Rozhodčí

Hribik, Pešina – Frodl, Komárek

Stadion

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

3924 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud