17. března 2019 • 21:27

Málem přišel o sezonu, nyní vychytal postup. Nevěřil bych, říká Růžička

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednou z hlavních postav série předkola play off hokejové extraligy mezi Mladou Boleslaví a Zlínem byl brankář Středočechů Jan Růžička. V pěti zápasech inkasoval jen šest branek a velkým dílem tak přispěl k postupu svého týmu do čtvrtfinále. "Byl to těžký zápas, náročný na psychiku, ale o to jsou pak pocity vítězství krásnější," radoval se Růžička po rozhodující páté bitvě předkola, kterou Mladá Boleslav vyhrála doma 4:1.



Dvaadvacetiletý gólman chytá své první play off v seniorské kategorii a vede si zatím skvěle. S úspěšností 95,38 procent a průměrem 1,17 inkasovaných branek na zápas je momentálně nejlepší.

"Ukázala se síla a charakter našeho týmu. Důležité bylo, že jsme po první třetině prohrávali jenom 0:1 a nedovolili Zlínu přidat druhý gól. A pak jsme ve druhé části ukázali kvalitu. Přišlo mi, že jsme šli vítězství trochu více naproti než soupeř," řekl Růžička k poslednímu zápasu.

Odchovanec Bruslařského klubu nyní září, v polovině června to přitom vypadalo, že celá sezona pro něj bude pasé. Během tréninkového fotbálku si vážně poranil koleno, které mu museli doktoři nadvakrát operovat. Středočeši navíc následně neprožívali dobrý vstup do soutěže.

"Kdyby mi někdo v červnu řekl, že v lednu už začnu chytat a dokonce si zachytám čtvrtfinále, tak bych si myslel, že se zbláznil," přiznal Růžička. "První prognózy po zranění nevypadaly moc růžově, takže teď si to hodně užívám a doufám, že to bude trvat co nejdéle," přál si Růžička.

Návrat do brankoviště pro něj ale nebyl jednoduchý. "Hned v prvním zápase po návratu jsem to tady pětkrát lovil. Ale pak jsem se zápas od zápasu cítil lépe a lépe. Taky musím poděkovat Slavii, kde jsem se mohl rozchytat," poukázal Růžička na své starty v první lize.

Další překážkou v cestě Mladé Boleslavi bude ve čtvrtfinále regionální rival z Liberce. "Pro fanoušky to bude skvělé a i já se těším moc. V týmu Liberce mám hodně kamarádů, takže pro mě osobně to bude hodně vyhecovaná série. Stejně jako pro naši kabinu. Přeci jen to je derby. Očekávám, že zápasy budou mnohem vypjatější, než to bylo se Zlínem," dodal Růžička.

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Zlín 4:1. Bruslaři postupují do čtvrtfinále, narazí na Liberec
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Zlín: Bitka! Žejdl se porval s Freibergsem
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Góly

Domácí: 21:55. R. Zohorna, 30:49. Dlapa, 48:52. Žejdl, 57:38. Šťastný

Hosté: 12:25. Okál

Sestavy

Domácí: J. Růžička (Krošelj) – Dlapa, Pláněk (A), Němeček, Kurka, Bernad, Kovačevič, Hrdinka – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl, Šťastný – R. Zohorna, P. Musil, Látal – Flynn, Najman, P. Kousal.

Hosté: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Nosek (A), Řezníček, Ferenc, Žižka, Zbořil, M. Novotný – Kubiš (C), Fořt (A), Dufek – Herman, Honejsek, Šlahař – Okál, P. Sedláček, L. Krejčík – E. Kulda, Popelka, Š. Kratochvil.

Rozhodčí

Hribik, Pešina – Frodl, Komárek

Stadion

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

3924 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud