Michal Kvasnica
18. března 2019 • 15:45

Olomoucká zbraň na Plzeň. Konrád s Lukášem o rivalitě, smlouvě i pindání

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vždycky měla dobrého gólmana, na tom má Olomouc svou hru postavenou. V této sezoně však Mora disponuje dvojicí, která si vysloužila respekt celé Tipsport extraligy. Branislav Konrád (31 let) a Jan Lukáš (22) drží mužstvo celou sezonu, stejné by to mělo být i ve čtvrtfinále Generali play off proti Plzni. Otázkou je, koho trenéři do branky pošlou.



Góly

Domácí: 10:39. Gulaš, 25:30. Jan Kovář, 35:06. V. Němec, 40:35. Nedorost, 45:05. Nedorost, 50:18. Stach, 52:12. V. Němec, 57:41. Indrák

Hosté: 29:24. Jergl

Sestavy

Domácí: Frodl (Miltchakov) – Moravčík, Jones, Allen, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Preisinger – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – V. Němec, Kracík, Indrák (A) – D. Kindl, Nedorost, Stach.

Hosté: Lukáš (Konrád) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek, J. Galvas, Švrček, Dujsík – Ostřížek, J. Knotek, Jergl – Burian (A), Strapáč, Irgl – Laš, Skladaný, Mráz – J. Káňa, Kolouch, V. Tomeček – Nahodil.

Rozhodčí

Jeřábek, Jindra – Zíka, Pavlovič

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

6828 diváků

Po tréninku se usadí za stůl v zasedačce, jedné z mála teplých místností na starém zimáku, naproti sobě, a prohodí: „Pěkně face to face, ať do sebe můžeme šít!“ Když se oba začnou smát, pochopíte, že brankářská rivalita vypadá jinak. Vtípky však doprovází vzájemný respekt. Ve dvojrozhovoru pro deník Sport popisují Branislav Konrád a Jan Lukáš svůj vztah i přípravu na plzeňské duo Kovář, Gulaš.

Znali jste se z dřívějška, než jste se potkali v Olomouci?
Konrád: „Neznali, ale když jsem se dozvěděl, že u nás Honza podepsal, napsal jsem mu na WhatsApp. Ani mi neodepsal, prý mu to nepřišlo...“
Lukáš: „To si nevybavuju! Já jsem samozřejmě věděl, že je Braňo olomoucká modla. Ze začátku jsem mu musel vykat, ale pak už jsme si na sebe zvykli.“ (směje se)
Konrád: „Počkej, teď jsem si vzpomněl, že jsem tě měl doma už před pár lety.“ Lukáš: „Já u tebe nikdy nebyl.“
Konrád: „Když jsme hráli před třemi roky proti Spartě, tak jsi proti nám chytal. A protože můj malý v té době Spartu dost hltal, když jsme si pak doma hráli, on byl Konrád a já Lukáš.“ (usmívá se)

Honzo, nebál jste se, že vás olomoucká modla do branky moc nepustí?
Lukáš: „V létě jsme se bavili o tom, jak sezona asi bude probíhat, a já s tím souhlasil. Furt se od něj můžu učit, protože co si budeme povídat, předtím na Slovensku taková kvalita nebyla.“

Nakonec jste odchytal 22 zápasů. Takže podle představ?
Lukáš: „Asi jo, přišel jsem s nějakou rolí a vzal jsem ji. Na začátku jsme se domluvili, že budu jezdit chytat do první ligy do Havířova, ať jsem v zápasovém tempu. Pak jsem začal chytat víc.“

Braňo, vy jste neměl problém s tím, že po takřka plných sezonách se o svou porci víc dělíte?
Konrád: „Hned jak Honza přišel, mluvil jsem s trenéry a ti mi řekli, že nás víc protočí, abych neměl až takovou porci zápasů.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud