19. března 2019 • 21:56

SESTŘIH: Hradec - Kometa 0:5. Mistr dominoval, dva góly dal Mueller

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté mistrovské Komety vyhráli druhé čtvrtfinále extraligy v Hradci Králové 5:0 a vedou v sérii na čtyři vítězné zápasy 2:0. V úvodní dějství udeřili v přesilových hrách Jakub Orsava a Jan Hruška, potom se dvakrát prosadil Peter Mueller a výsledek dovršil Tomáš Vondráček. Gólman Marek Čiliak udržel poprvé v letošním play off čisté konto. Souboj bude pokračovat v pátek a v sobotu v Brně.



V první šanci se ocitl ve druhé minutě Mountfield, ale Vincour z úhlu neměl ideální pozici, tak ještě objel branku a nabídnul puk Radovanu Pavlíkovi, jehož střelu zlikvidoval Čiliak. Kometa se ubránila i při Dočekalově trestu a v šesté minutě při Graňákově trestu udeřila. Hruška nabil Orsavovi, který otevřel skóre a po pondělním hattricku dal i čtvrtý gól Komety v sérii.

Za dvě minuty mohl vyrovnat Kukumberg, ale Čiliak si s jeho únikem poradil. V deváté minutě sudí Hradil s Hejdukem neuznal Brnu pro postavení hráče v brankovišti gól Dočekala, který dorážel do prázdné branky poté, co Maxwella vychýlil po souboji s Čermákem vlastní spoluhráč Filip Pavlík.

SESTŘIH: Mountfield HK - Kometa Brno 0:5. Domácí padli i v druhém zápase, dvakrát se trefil Mueller
Video se připravuje ...

V 16. minutě už hosté vedení 2:0 získali. Při Rákosově trestu se Štenclova střela odrazila za Maxwella od stínícího Hrušky, který tak byl i u páté branky Brna v letošním play off a po čtyřech asistencích se poprvé zapsal mezi střelce. Při pokusech Mountfieldu zůstával Čiliak neprůstřelný.

V úvodu druhé části si při Hruškově vyloučení najel na Koukalovu přihrávku Filip Pavlík, Čiliak však opět tým podržel. Nevyzrál na něj ani později při plném počtu hráčů na ledě Rákos. Domácí se neprosadili ani při Vondráčkově trestu. Ve 33. minutě ujel Cingel, Čiliak byl opět úspěšný.

Peter Mueller (vlevo) a Dominik Graňák (vpravo) v souboji o kotouč během druhého čtvrtfinále mezi Hradcem a Kometou
Peter Mueller (vlevo) a Dominik Graňák (vpravo) v souboji o kotouč během druhého čtvrtfinále mezi Hradcem a Kometou

Vzápětí se prosadila opět Kometa. Holík vyhrál vhazování, Zaťovič uvolnil Muellera a americký kanonýr si připsal první gól v českém play off. Za necelou minutu měl další možnost z brejku Köhler a Maxwellovi pomohla tyč. Hradec se ubránil i při Vincourově trestu.

Brňané si bez problémů hlídali náskok a po kombinaci s Eratem mohl zvýšit Hruška. V polovině závěrečné části nesebral Čiliakovi čisté konto ani po sólu Chalupa. Na druhé straně naopak protlačil puk za krajana Maxwella opět Mueller. Diváci ještě viděl potyčku Vopelky s Němcem a pátý gól Komety po ráně Vondráčka z pravého kruhu.

Ohlasy trenérů po druhém čtvrtfinále:

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Zápas byl podobný jako ten včerejší a měl podobný scénář. Inkasovali jsme dvakrát z přesilovky, přestože jsme měli na začátku tlak a šance. Zatím máme problémy s produktivitou a nejsme schopní i přes střeleckou převahu dát gól. To je alfa a omega těch dvou zápasů. Kometa výborně brání, čeká na šance a z toho nás trestá. Klíč do dalších zápasů je zlepšit produktivitu."

Kamil Pokorný (Brno): "První třetina byla podobná jako včera. Hradec nastoupil aktivně, my jsme to ustáli a pomohli jsme si přesilovými hrami. Zase se nám podařilo hrát velice slušně oslabení. Ačkoliv Hradec působil aktivně, střílel z každé pozice, tak naše defenziva pracovala velice dobře a dokázali jsme se vepředu prosadit střelecky a vezeme si domů druhé vítězství. Jsme samozřejmě rádi a budeme se koncentrovat na další domácí zápas. Těšíme se na naše fantastické diváky."

Góly

Domácí:

Hosté: 05:02. Orsava, 15:55. Hruška, 33:24. Mueller, 49:47. Mueller, 58:23. Vondráček

Sestavy

Domácí: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart (A), Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák (C), Štindl – Smoleňák, Koukal, M. Chalupa – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Kukumberg, Rákos (A).

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec (A), Baranka, Štencel, Gulaši, Z. Michálek, Bartejs, Malec – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – M. Erat, Hruška, Orsava – Vondráček, L. Čermák (C), Dočekal – Köhler, Kusko, Mallet.

Rozhodčí

Hradil, Hejduk – Pešek, Hynek

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

6690 diváků

Mountfield HK - Kometa Brno: To je zmar! Další gól hostů přidal Vondráček, 0:5
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Kometa Brno: Emoce na ledě! Jeden z rozhodčích přišel o helmu
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Mountfield HK - Kometa Brno: A znovu on! Mueller překonal Maxwella, 0:4
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud