Květoslav Šimek
26. března 2019 • 13:13

Disciplinárka řeší šéfa Vítkovic. Sudího obvinil z korupce a nadával mu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Majitel vítkovického klubu Aleš Pavlík nesl rychlé vyřazení ze čtvrtfinále Generali play off Tipsport extraligy s Třincem (2:3, 0:3, 1:2, 2:5) těžce. Bezprostředně po čtvrtém utkání zašel za rozhodčími zápasu (hlavními byli Jan Hribik a Roman Mrkva, na čarách jim pomáhali Daniel Hynek a Michal Zíka). „Aleš Pavlík kritizoval výkon rozhodčích. Obvinil HR Jana Hribika, že je zkorumpovaný, že se mu HR vysmívá a že úmyslně poškodil domácí tým. Celý tento výstup zakončil slovy: Ty hajzle.“ Píše se v oficiálním zápisu po utkání.



Proti Pavlíkovu jednání, který je zároveň viceprezidentem Výkonného výboru svazu a šéfem APK, se ohradili zástupci Komise rozhodčích. Případ bude řešit Disciplinární komise.

„Jakkoliv si Komise rozhodčích uvědomuje, že utkání play off jsou velmi vypjatá a emotivní, nemůže akceptovat nařčení majitele klubu HC Vítkovice Ridera pana Aleše Pavlíka, který bezprostředně po skončení utkání vstoupil do kabiny rozhodčích a obvinil rozhodčí z úmyslného poškození domácího týmu a současně i jednoho z hlavních rozhodčích zápasu Jana Hribika z korupčního jednání,“ píše se v prohlášení komise rozhodčích na hokej.cz.

Pavlíka rozlítilo především vyloučení Patrika Zdráhala ve 48. minutě za stavu 2:3, které poslalo Vítkovice na 97 vteřin do tří. Oceláři přesilovku využili a definitivně překlopili zápas na svoji stranu. Komise rozhodčích uznala, že při Zdráhalově vyloučení Hribik s Mrkvou chybovali.

„Přestože KR konstatuje, že ve čtvrtém utkání došlo při vyloučení Patrika Zdráhala za hákování v čase 47:33 k pochybení ze strany hlavního rozhodčího Jana Hribika, zcela zásadně odmítá, že by mohlo dojít k jakémukoliv druhu úmyslného ovlivnění utkání a korupčnímu jednání.“

Pochybení našli zástupci komise v sérii několik. „Je běžné, že především v rozhodujících zápasech, jako jsou utkání play off, dochází k řadě situací, které z pohledu jednotlivých týmů mohly být vyřešeny rozhodčími jinak. Veškerá utkání této série byla podrobena detailnímu rozboru, stejně i jako utkání play off ostatních týmů. Přesto, že v utkáních došlo k několika oboustranným dílčím pochybením, byla tato utkání řízena zcela v souladu s fair play a výkony rozhodčích neměly v žádném případě vliv na výsledek této série.“

Výroky a jednání Aleše Pavlíka bude řešit Disciplinární komise. Podobně jako nedávný exces Petra Břízy ze Sparty. Předseda představenstva Sparty musel za nadávky rozhodčím o přestávce 30. kola zápasu s Pardubicemi zaplatit 30 000 korun.

„Co si myslíte, kosíte nás jak králíky. Víte, že jsme jediný tým, který má negativní bilanci vyloučení?“ zněla tehdy Břízova slova k rozhodčím. Bývalý reprezentační brankář byl následně varován, že do kabiny rozhodčích nemůže vstupovat. „Při upozornění se stupňovala jeho agresivita se slovy: 'Tady už si nezapískáte, vy ...', přičemž stále držel dveře od šatny rozhodčích a odmítal opustit prostor,“ popsali rozhodčí.

Zleva brankář Šimon Hrubec z Třince a útočník Vítkovic Jan Schleiss.
Zleva brankář Šimon Hrubec z Třince a útočník Vítkovic Jan Schleiss.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud