Adam Lacek
28. března 2019 • 12:03

Krošelj držel Boleslav ve hře. Nová smlouva? O tom se ještě pobavíme

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do posledních chvil držel Mladou Boleslav ve hře. Slovinský brankář Gašper Krošelj pochytal v pátém čtvrtfinále Generali play off Tipsport extraligy proti Liberci 41 puků, ani to nestačilo jeho týmu na prodloužení série. Bruslaři prohráli 1:2 v prodloužení, celkem 1:4 na zápasy. „Byla to dobrá sezona. Po třech letech jsme se dostali do čtvrtfinále. Super, já jsem spokojený,“ líčil krátce po utkání.



Z vyřazení po pěti zápasech čtvrtfinále byl Krošelj zklamaný. V týmu nebyl jediný, který věřil, že Bílé Tygry může Boleslav potrápit mnohem více. „Byl to těžký zápas, dali jsme do toho sto procent. Jsem unavený,“ hodnotil pátý duel.

Liberci vystřelil postup v prodloužení Michal Birner , ke kterému se puk šťastně odrazil. „Není to pěkný pocit, měli trochu štěstí. Takový je hokej. Puk se odrazí a je tam. Zvládli jsme dobrý zápas, chtěli jsme vyhrát. Na konci to nevyšlo.“

Do série proti Liberci naskočil v průběhu druhého duelu, kdy vystřídal Jana Růžičku. Působil klidným dojmem, vychytal jedinou výhru. Zároveň uznal sílu soupeře. „Vím, že Liberec je velmi dobrý tým. Mají dobré střelce jako Kvapila nebo Filippiho . Pro brankáře to je nebezpečné, musíš být každou sekundu na sto procent připravený. Není žádný čas na chybu,“ řekl 32letý gólman.

SESTŘIH: Liberec - Mladá Boleslav 2:1pp. Sérii rozhodl štastně Birner v páté minutě prodloužení
Video se připravuje ...

Rodák z Lublaně litoval především úvodních dvou duelů čtvrtfinále. Boleslav na ledě Liberce dvakrát jednoznačně prohrála 1:5 a 2:6. „Něco jsme zkusili a nevyšlo to. Potom musíš změnit taktiku a systém. Bylo to lepší. Doma jsme zkusili Liberec překvapit, ale dobře jsme začali hrát až příliš pozdě,“ mrzelo ho.

Konec sezony přičítal i únavě. Bruslaři odehráli v play off deset zápasů během 17 dnů. „Měli jsme pět zápasů se Zlínem, teď pět proti Liberci. Hráči možná cítili únavu. Ještě jsme hráli tady v Liberci, kde se nám nikdy nehrálo dobře,“ připomněl sérii 20 porážek Mladé Boleslavi na ledě největšího rivala. Bruslařský klub vyhrál pod Ještědem naposledy v listopadu 2010.

V premiérové extraligové sezoně si Krošelj vedl velmi dobře. V základní části patřil ve všech statistikách k nejlepším brankářům. V 34 zápasech vychytal 20 výher (7. v extralize), k tomu pět čistých kont (2.). Průměr obdržených branek stlačil na 2,05 (2.) a mezi TOP brankáře patřil i s úspěšností zákroků 92,02 % (5.).

„Sezona byla OK. V extralize jsem chytal poprvé, cítil jsem se dobře. Byla to dobrá sezona, po třech letech jsme se dostali do čtvrtfinále, takže super. Jsem spokojený,“ uvedl Krošelj. Ihned po zápase si se spoluhráči a trenéry krátce sezonu zhodnotili. „Jen že bychom měli větší šanci vyhrát sérii s Libercem, kdybychom lépe zvládli první dva zápasy. Ty byly špatné a pak na konci to ukázalo na výsledek 1:4, ale měli jsme dobré bitvy poslední tři čtyři zápasy.“

Výborná čísla si Krošelj udržel i v play off. Oproti základní části je dokonce ještě víc vyšponoval (průměr 1,92, úspěšnost 94,26 %). Zda ve městě automobilů zůstane i dále, však netuší. S koncem dubna mu vyprší smlouva. „Ještě nevím. O tom se ještě pobavíme,“ dodal na závěr.

Liberec - Mladá Boleslav: Lencova rána dvakrát ťukla o bránu hostů, kotouč ale čáru nepřešel
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Liberec - Mladá Boleslav: Birner sám před gólmanem, Krošelj ale sklapl betony včas
Video se připravuje ...

Ačkoliv si Gašper Krošelj vedl proti Liberci velmi dobře, ve čtyřech zápasech vychytal jedinou výhru
Ačkoliv si Gašper Krošelj vedl proti Liberci velmi dobře, ve čtyřech zápasech vychytal jedinou výhru

Góly

Domácí: 28:00. Birner, 64:32. Birner

Hosté: 36:49. Látal

Sestavy

Domácí: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Havlín, Ševc, Doherty – Ordoš, L. Hudáček, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Valský, P. Jelínek (C), L. Krenželok – M. Zachar, Redenbach, J. Vlach.

Hosté: Krošelj (J. Růžička) – Kurka, Kotvan, Pláněk, Hrdinka, Kovačevič, J. Drtina, Klikorka – Vondrka (C), Klepiš (A), Skalický – Šťastný, R. Zohorna, Procházka – Látal, P. Musil, Pacovský – P. Kousal, Najman, Flynn.

Rozhodčí

Hodek, Hejduk – Lhotský, Svoboda

Stadion

Home Credit Aréna, Liberec

Návštěva

7 324 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud