Pavel Ryšavý
23. března 2021 • 21:30

Zelenobílá parta má sílu! Patera klidnil emoce, Boleslav má ještě na víc

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladá Boleslav jde do semifinále! Nakonec ho urvala suverénním poměrem 4:0 na zápasy, i když v tom posledním si užila slušné drama. V Pardubicích prohrávala 0:3, ale ožila, rozhýbala nohy a probrala hlavu, otočila na 5:3. „Úplně v pohodě jsme mohli zápas celý ztratit a soupeře ještě nakopnout do zbytku série,“ nechápal trenér Pavel Patera. Přehnanou euforií rozhodně netrpěl. Připravte se, Boleslav má slinu. Z týmu cítíte, že nebere semifinále jako metu.



Šťastný zelenobílý chumel hopsal na ledě, trenéři skákali na lavičce, až se klepalo plexisklo. Myslíte, že mejdan pokračoval i dál v šatně a pak v autobuse? Na rovinu, nevypadalo to. Z kabiny Mladé Boleslavi vyhrávala Hana Zagorová, zpívala o tom, že by mělo být nebe blankytné. Ne, takhle žádný velký večírek začít ani nemůže.

Přitom důvod by byl. Boleslav rozmačkala Pardubice 4:0 na zápasy, v poslední čtvrté bitvě se vyhrabala z manka 0:3. A stejně když si sedl před kameru jeden z trenérů Pavel Patera, spíš jste měli pocit, že právě jeho tým dohrál zápas 38. kola, tak tak se převalil přes Olomouc a příště jede do Karlových Varů. Euforie z něj rozhodně nezářila.

„Ale ne, mám radost,“ usmál se. „Jen jsem to říkal už klukům a řeknu to i teď, za čtvrtfinále vám medaili nikdo nedá,“ pronesl už zase vážně. Jako hráč vyhrál čtyřikrát mistrovství světa, jednou olympiádu. Vlastně jeho rezervovaný pohled i chápete. Co je jedna série? Vždyť mohou být ještě dvě. „Udělali jsme teď první krok a připravíme se na dalšího soupeře. Ale radost opravdu mám,“ dodal.

Pardubice - Mladá Boleslav: Obrat dokonán! Ševcovu ránu před brankou tečoval Kotala, 3:4
Video se připravuje ...

Ve čtvrté bitvě série si Mladá Boleslav musela projít nejtěžší zkouškou. Doma Pardubice válcovala, pořádala pro ně Matějskou, vozila je na kolotoči. Ale ve svém království bylo Dynamo o dost lepší. V utkání číslo čtyři dokonce i poprvé v sérii vedlo, dokonce v 21. minutě už 3:0.

Potom se ale sesypalo, doplatilo na chyby při bránění i mladoboleslavskou kvalitu. Zelenobílá parta má prostě sílu. Tříbrankové vedení Pardubice ztratily. „Sesypali jsme se. Je prostě po sérii. Nevím, co se stalo,“ hlesl jen Tomáš Zohorna. Po zápase na lavičce vzteky rozštípal hokejku, nebylo se čemu divit. Pustit takhle rozjetý zápas je kolaps, ostuda. „Žádná únava tam nebyla, o tohle vůbec nešlo,“ rázně odmítl téma, že by Pardubicím po předkole s Karlovými Vary došla šťáva.

Za Mladou Boleslav se znovu trefil démon současného play off Jakub Kotala, srovnával na 3:3, byl to už jeho pátý gól ve vyřazovacích bitvách. „Zlepšuje se každým zápasem,“ chválil ho Patera. „Teď ke svému výkonu přidal i produktivitu, za což jsme rádi. Je to velký chlap, který chodí před branku při přesilovkách a umí se tam prosadi,“ chválil havířovského rodáka.

Pardubice se tentokrát hodně snažily, aby se z boleslavského krále Davida, Šťastného lídra produktivity, stal Nešťastný panovník. OK, neprosadil se. Ale Kotala se hlídá taky špatně. Sám ovšem zatím odmítá, že by z něj už teď měl být klíčový hráč Boleslavi. „Pokud to na konci dubna zvedneme, pak si můžeme říct, že jsem byl klíčový hráč,“ sympaticky se usmál.

Nemůžete vyloučit, že by Boleslav „něco“ nad hlavu opravdu zvedla. V základní části vás možná někdy nudila její strojovitost, když bandu cepovanou trenérským štábem Rulík+Patera sledujete v play off, vlastně je to dokonalost. V play off už nenajdete aktuálně tým s lepším pohybem. To bude jeho zbraň. Čtvrtfinále zvládla hladce, dokázala, že má sílu.

SESTŘIH: Pardubice - Mladá Boleslav 3:5. Parádní obrat ve 3. třetině, Bruslaři zpečetili postup do semifinále
Video se připravuje ...

Pardubice se poprvé ve čtvrtém zápase dostali do vedení, ale nakonec zápas ztratily
Pardubice se poprvé ve čtvrtém zápase dostali do vedení, ale nakonec zápas ztratily

BK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud