20. března 2022 • 11:16

Lákadla série východ proti jihu: věrné tribuny či Gulomet vs. Camara

Autor: iSport.cz, ryp
Vstoupit do diskuse
0
  • Čtvrtfinálový souboj mezi Pardubicemi a Českými Budějovicemi bude jistě jednou z nejnabitějších sérií play off 2022Čtvrtfinálový souboj mezi Pardubicemi a Českými Budějovicemi bude jistě jednou z nejnabitějších sérií play off 2022FOTO: koláž iSport.cz

    Jedna z nejnabitějších sérií Generali Česká play off 2022? Bezpochyby čtvrtfinálový souboj mezi Českými Budějovicemi a Pardubicemi. Oba týmy, které před sezonou výrazně posílily, se mohou pyšnit zvučnými jmény a také věrnými fanoušky. Piště si, že na tribunách stadionů Motoru i Dynama bude narváno a na ledě živo. Bitva východu proti jihu začíná v pondělí 21. března. V článku iSport.cz si přečtěte o největších lákadlech, které zpestří duel o semifinále.

  • Věrné tribuny

    Přirozené je, že se zimáky plní hlavně, když se daří a začíná pálit horečka úspěchu. Ale čtvrtfináloví soupeři se chlubí extrémně věrnou základnou. V Budějovicích dorazil narvaný zimák i na Třebíč a Kadaň v 1. lize. Nezájem, že se nepodařilo postoupit hned do extraligy. Na jihu Čech se nechodí na soupeře, ale na Motor. V Pardubicích je to stejné. Když hrály o záchranu, fans se mohli zbláznit, ale stejně lístky kupovali. A když se hrála baráž, kritiku vypnuli, vyprodali halu a šlo se fandit. Série bude rachot i v hledišti.

  • Dva debakly

    Jasně, na body 6:6, každý v základní části vyhrál dva zápasy. Ale dva jihočeské masakry? Motor rozdrtil Dynamo 6:1 a 7:1. Jednou to může být náhoda. Podruhé? Je to i důkaz, že parta z jihu Čech ví, kudy na soupeře. Právě sedmigólový ranec v Budějovicích byl na konci základní části vyvrcholením pardubického zmaru, v tu chvíli se řešilo, zda vedení podrží trenéry, nebo je ještě na poslední chvíli vyhodí. Vyhrála první možnost. Play off je jiná soutěž, znáte tu frázi. Ale Dynamo debakly v hlavě mít bude.

    SESTŘIH: České Budějovice - Pardubice 7:1. Motor uštědřil debakl tápajícímu Dynamu
    Video se připravuje ...

  • Vondrka proti Dynamu

    Je to docela zajímavý příběh. Michal Vondrka byl jedním z prvních velkých nákupů Petra Dědka. Tehdy vykoupil kapitána Mladé Boleslavi do Pardubic. Nikomu se tam moc nechtělo, každý si myslel, že budou padat. Ale Vondrka je nastartoval, ožil, dával góly. Role esa, na které se spoléhá, mu seděla. Pak rok laboroval se zády, chvíli se spekulovalo, že skončí kariéru, Pardubice už nevěřily, že se vrátí na starou výkonnost. A tak je doma, v Budějovicích, a postaví se proti Dynamu.

  • Dva menší brankáři

    Brankáři mají běžně o dvacet centimetrů víc než oni. Hokej je teď v éře dvoumetrových gymnastů, menší gólmani mají složitější se prosadit. Musejí skvěle bruslit, dobře se hýbat, mít vypilovaný styl a reflex takový, že chytnou i letící kulku. Vždycky mají těžší se prosadit, Dominik Hrachovina a Dominik Frodl to dokázali, i když oba měří jen kolem 180 cm. Motor i Pardubice spoléhají na své jedničky, Frodl měl teď skvělé předkolo, Hrachovina vychytal titul ve Finsku. Těšte se, co předvedou.

  • Gulomet vs. Camara

    Jedno je spojuje. Když českobudějovický Milan Gulaš a pardubický Anthony Camara nedají gól, hned máte tendence řešit proč. Čekáte od nich hodně šancí, hodně střel a taky pytel puků za zády brankáře. Gulaš v posledních deseti zápasech nastřílel čtyři góly. Že jste čekali víc? Camara je na nule za stejné období. Snajpr Budějovic má lepší formu. Camara ale aspoň přestal blbnout, disciplinárku už zase přestal zaměstnávat. Vary se ho snažily vytočit, zajížděly do něj, on dělal, že na ledě ani není.

    Plzeň - Pardubice: Camara druhým gólem rozhodl v prodloužení, 3:4
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud