23. března 2022 • 22:19

Zákrok snů při nájezdech! Fantom Krošelj vytáhl na Jergla škorpiona

Autor: ryp, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celý zápas zářil, Gašper Krošelj v mladoboleslavské brance působil nesmírně klidně. Měl před sebou clonu? Vždycky někde vystrčil hlavu, našel si cestu, jak vidět puk. Většinou ho na sobě fantom z Mladé Boleslavi schoval. Z mamutího počtu 49 střel pustil při vítězství 3:2sn jen dvě. A teď to nejlepší, v nájezdech předvedl zákrok snů. Zavřel Hradci cestu k výhře.



V páté sérii byl stav 1:1, rozjel se Aleš Jergl. Tenhle šikula má v zásobě pár slušných kousků a už to vypadalo, že nachytá i Krošelje. Vymíchat. Položit. Zbývá jen vystřelit nahoru. Fajn, puk letí... Jenže slovinský gólman vytáhl poklad. Kopnul na břiše nohou nahoru a puk trefil. „Myslím, že tohle se mi ještě nikdy v životě nepodařilo. Parádní zákrok, škorpion, super, skvělé, dál nevím, co bych k tomu říkal,“ radoval se. Odpovídal slušnou češtinou, po namáhavé fušce lovil slova. Pot z něj nekapal, spíš tekl. Ne, tomu jste se vážně nedivili.

Pak překvapil: „Něco vám ale řeknu.“ Nadechl se a s úsměvem líčil, jak moc byl koncentrovaný na každý puk, na každý zákrok: „Vůbec jsem nevěděl, že je Aleš Jergl tím posledním hráčem v páté sérii, ani omylem mě nenapadlo, že když to nechytím, je konec. Myslel jsem si, že je to čtvrtá série.“

Vůbec si nepustil do hlavy možnost, že může být zle. Jen on a střelec, jen on a puk. Vyšlo mu to. „Ještě máme doma jeden zápas. Zkusíme to stejně jako teď, ať všechno znovu zvládneme. Unavení budeme my i oni, čeká nás zajímavé utkání,“ už ve středu večer se těšil na další souboje s kanónem Filipa Pavlíka nebo na dotírání Radka Smoleňáka kolem branky.

Ze svých 47 zákroků nechtěl dělat vědu. „Víte, že mi to je jedno?“ odvětil na dotaz, jestli tušil, v jakém byl zápřahu. „Nikdy nepočítám, kolik na mě jde střel. Když máš práci, tak ji máš. Když ji nemáš, tak ji nemáš, to je celé.“ Ano, prosté, stejně jako chytit puk v jeho podání. Někdy máte pocit, že se v bráně ani nehýbe, výborně čte hru a vždycky stojí, nebo klečí přesně tam, kde má být. Hodně zatím svého soupeře v sérii trápí.

Krošelj si ale dobře uvědomuje, že čelí nejlepšímu týmu základní části. „Jo, víme, že Hradec je hodně dobrý tým. Byli jsme ve třetím zápase kousek od toho, abychom vyhráli v normální hrací době, dali jsme Hradci dva góly a zkusili výsledek udržet. Bohužel se nám to nepodařilo a na konci jsme dostali na 2:2. Musím říct, že to byl těžký zápas pro nás všechny.“ Dodal nakonec. Tak pěkně vysušit výstroj a čtvrtek do rachoty znovu.

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Mountfield HK 3:2sn. Bruslaři vydřeli vedení v sérii, rozhodl Kelemen
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 22:58. Kelemen, 43:55. P. Kousal, . Kelemen

Hosté: 30:02. Lev, 57:10. Smoleňák

Sestavy

Domácí: Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, D. Moravec – Kotala, Bičevskis, D. Šťastný – Flynn, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Eberle, T. Knotek, J. Stránský (A).

Hosté: Kiviaho (Sajdl) – Nedomlel, Blain, Kalina, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, R. Pilař – Smoleňák (C), Cingel, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Lev (A) – Kelly Klíma, Koukal, Orsava.

Rozhodčí

Mrkva, Kika – Lhotský, Svoboda

Stadion

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

3896 diváků

BK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud