Květoslav Šimek
25. března 2022 • 12:26

Pepřák i obušky. Třinecká oslava měla v Ostravě nepříjemnou dohru

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepříjemnou dohru mělo čtvrté čtvrtfinále Generali ČP play off Tipsport extraligy v Ostravě. Po vítězství a postupu třineckých Ocelářů se strhla mela u třineckého kotle. Po provokacích a šarvátkách několika fanoušků z obou stran tvrdě zasáhli policejní těžkooděnci. Řada třineckých fanoušků, mezi nimi i ženy a děti, se potýkala s nepříjemnými následky po zásahu pepřovým sprejem. „Nic podobného jsem za dvacet let nezažil,“ říká Lukáš Herman, místopředseda fanklubu Ocelářů. „Sbíráme podklady a společně s právníky připravujeme trestní oznámení za naprosto neadekvátní reakci a nezvládnutí situace.“



Co se po zápase stalo? Oceláři v Ostravě vyhráli 2:1, vybojovali čtvrté vítězství v sérii a fanoušci v jejich kotli oslavovali postup do semifinále. Z Třince přijely tři autobusy fanoušků, další po vlastní ose.

„Zůstávali jsme po zápase v sektoru, klasicky jsme čekali na vyklizení haly,“ popisuje Lukáš Herman. „Do bočního sektoru přišlo asi deset patnáct vítkovických fanoušků, házeli po nás kelímky, a co našli. Několik našich fandů to vyprovokovalo, byly tam strkanice, pokřikování. A pak na nás naběhli těžkooděnci. Chtěli nás dostat ven, ale vyklidit rychle 400 nebo 450 lidí z kotle jen tak nejde.“

Zákrok byl podle Hermana nepřiměřený. „S kolegou jsme se to dole u sektoru snažili uklidňovat, i já dostal teleskopickým obuškem. A k tomu se přidaly pepřáky, hodně lidí s tím mělo problémy.“ Zdravotní indispozice řešily po zápase desítky osob, musely vyhledat zdravotnické ošetření.

Zástupce policie se fandům v neformálním rozhovoru omluvil. „Podle policie stáli v nepravý čas na nesprávném místě,“ píše se v prohlášení třineckého fanklubu. Situaci rozhodně hodlá řešit, aby se nic podobného neopakovalo. 

„Nehodláme tolerovat jakékoliv násilí nejen mezi fanoušky, ale i dalšími účastníky sportovní události. Každý by si měl uvědomit, že násilím na stadionu riskuje nejen své zdraví, ale i zdraví ostatních příznivců našeho klubu,“ píše se v prohlášení fanoušků.

Zásah těžkooděnců proti fanouškům Třince
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud