11. dubna 2022 • 20:13

Nervy v O2 areně. Fanoušek se sápal na trestnou lavici za Novotným!

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pátý duel semifinále Generali Česká play off mezi Spartou a Českými Budějovicemi byl pořádně vyostřený už od začátku utkání. A nejen na ledě. Zatímco se během úvodní dvacetiminutovky hráči obou týmů dostali hned několikrát do hromadné potyčky, nervy zapracovaly i na tribuně. Jeden z fanoušků v O2 areně se totiž nechal vyprovokovat veteránem Motoru Jiřím Novotným a málem za ním v 18. minutě přelezl na trestnou lavici. Zasáhnout musela pořadatelská služba, aby rozohněného diváka zpacifikovala.



V bitvě, která rozhodla o postupu Sparty do finále, bouchaly saze už od úvodního buly. Za prvních 20 minut hry rozdali rozhodčí celkem 11 trestů! Nejvyhrocenější ale bezpochyby byla 18. minuta, kdy se za stavu 1:0 pro Spartu hněv mezi soupeři na hřišti přenesl i do ochozů.

Ve chvíli, kdy Jiří Novotný zamířil po hromadné potyčce na trestnou lavici, začal se se zkušeným útočníkem na dálku dohadovat jeden z diváků, jak je vidět na videu od moderátorů hokejového podcastu Puk Pak Pivo. Budějovický matador následně gestem naznačil fanouškovi, ať si problém přijde vyřídit za ním. Evidentně hodně naštvaný muž se najednou začal přibližovat k plexisklu, za kterým seděl vyloučený Novotný.

Nebýt včasného zásahu postaršího pořadatele, divák by se možná pokusil přelézt plexisklo a porvat se s Novotným. Rozzuřeného fanouška se naštěstí podařilo zpacifikovat a vykázat ho zpět na místo.

Sparta nakonec vyhrála 3:2 a slaví postup do finále, kde se utká s Třincem.

Góly

Domácí: 04:32. Tomášek, 25:36. M. Řepík, 53:19. R. Horák

Hosté: 21:12. Gulaš, 22:15. D. Voženílek

Sestavy

Domácí: J. Hudáček (Machovský) – Matuškin, David Němeček, A. Polášek (A), T. Pavelka, Moravčík, Tomáš Dvořák, Jurčina – D. Kaše, Sobotka (A), M. Řepík (C) – Chlapík, Vitouch, Tomášek – E. Thorell, R. Horák, M. Forman – Buchtele, Stoljarov, Dvořáček.

Hosté: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Vráblík, Percy, Piskáček (A), Šenkeřík, Bučko, Štich – D. Voženílek, J. Novotný, Valský – Abdul, Pech (A), Vondrka – M. Beránek, M. Hanzl, Gulaš (C) – Chlubna, Holec, J. Ondráček.

Rozhodčí

Šír, Mrkva – Ledere, Rampír

Stadion

O2 arena, Praha

Návštěva

12288 diváků

Souboj Sparty s Motorem
Souboj Sparty s Motorem

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3


Články odjinud