22. dubna 2022 • 11:30

Hymny v play off: rocker Izzi v Třinci vzbudil rozruch, jinde zní klasika

Autor: vfo
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Napěchované tribuny, natěšení fanoušci. Finále hokejové extraligy je v plném proudu. Kromě sportovních výkonů se ale řeší i pěvecký… Je zvykem, že před každým zápasem play off zazní česká hymna. A ve druhém souboji mezi Třincem a Spartou domácí vsadili na Romana Izaiáše, frontmana kapely Doga, jenž zazpíval po svém, tedy rockovým způsobem. Netradiční podání vzbudilo řadu vášní, reakce jsou smíšené. Některým se to líbilo, jiným ne. Sami můžete posoudit ve videu a porovnat se Spartou, Mladou Boleslaví a Českými Budějovicemi.



Obvykle bývá státní hymna prezentována operními pěvci i z národního divadla či klasickými zpěváky. Jen zřídkakdy se volí jiná varianta. A když už, nesetkává se s příliš kladným hodnocením. Tak jako v podání Romana Izaiáše. Zatímco v Třinci se divákům státní hymna v jeho podání líbila, ostatní fanoušci z jiných koutů Česka byli jiného názoru.

Na sociálních sítích se rozhořely horlivé debaty, jestli to bylo důstojné, nebo ne. Třinec je v tomto play off jediným týmem, který se odhodlal k podobnému kroku. Na Spartě (operní pěvec František Zahradníček), Mladé Boleslavi (zpěvák Josef Moravec) či Českých Budějovicích (muzikálový zpěvák Lukáš Randák) volili klasiku a nic nezkazili.

Izaiáš je velkým fanouškem Ocelářů a již dříve nazpíval klubovou hymnu a pro Třinec skládá i písně, které pak zpívá přímo na tribuně. Místním fanouškům se to líbí. Ostatním je to jedno, ale když jde o podání státní hymny, pochopitelně se ozvali.

SESTŘIH: Třinec - Sparta 1:2. Pražané vydřeli srovnání finálové série
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Třinec - Sparta 4:1. Obrat ve třetí třetině, Oceláři ve finále vedou
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud