22. dubna 2022 • 21:07

SESTŘIH: Sparta - Třinec 2:3. Rozhodl Dravecký, emoce na ledě i v hledišti

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
13
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Třince vyhráli třetí finále play off extraligy na ledě Sparty 3:2 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 2:1. Pražané stejně jako v předchozích utkáních o titul vedli, ale Oceláři dvěma góly ve druhé třetině otočili vývoj ve svůj prospěch. Sparta v play off prohrála poprvé doma, Třinec naopak úspěšně zvládl i páté utkání v halách soupeřů. Utkají sledovala vyprodaná O2 arena a 17.220 diváků je nejvyšší návštěva v sezoně. Finálová bitva pokračuje v sobotu v Praze.



Zatímco domácí nastoupili do prvního domácího duelu v sérii ve shodné sestavě jako v úterý v Třinci, Oceláři udělali dvě změny. Do hry se po zdravotních problémech vrátil útočník Daňo, do obrany Zahradníček.

Po vyrovnaném úvodu převzala aktivitu Sparta a v 10. minutě se dostala i do vedení. Sobotkovu přihrávku zpoza branky využil Řepík a Pražané tak i ve třetím finále skórovali jako první.

Oba týmy si poté zahrály první přesilové hry, skórovat v nich ale nedokázaly. Na začátku druhé třetiny se do slibné šance dostal Ondřej Kovařčík, Hudáčka v brance Sparty však nepokořil. Na druhé straně prokázal svou rychlost Forman, Kacetl byl připravený.

SESTŘIH: Sparta - Třinec 2:3. Rozhodl Dravecký, emoce na ledě i v hledišti
Video se připravuje ...

Ve 29. minutě se Třinci podařilo vyrovnat, když se v početní výhodě prosadil důrazný Marcinko. Pražané se mohli dostal do vedení při vyloučeních Marcinka a Musila, Kacetl však chytal výborně. Po sérii šancí na obou stranách se ve 38. minutě prosadil Nestrašil, jenž zakončil Kundrátkovu akci a posunul Oceláře do vedení.

Slezané se následně zaměřili na pozornou defenzivní činnost a čekali na svou šanci z brejku. Dočkali se ve 48. minutě, kdy Roman našel před brankou volného Draveckého a slovenský útočník přiblížil Třinec k vítězství.

V nervózním závěru si domácí připsali jedno dílčí vítězství, neboť Dvořák v bitce pokořil Draveckého. Šestnáct sekund před koncem se podařilo snížit Kašemu, více ale Sparta nezvládla.

Nejvyšší návštěvy v historii play off

2021/22 Sparta - Třinec 3. finále 17 220
2007/08 Slavia - Karlovy Vary 7. finále 17 123
2015/16 Sparta - Liberec 6. finále 17 014
2015/16 Sparta - Liberec 4. finále 16 962
2015/16 Sparta - Liberec 3. finále 16 758

Hlasy trenérů:

Josef Jandač (Sparta): „Nabídnuté neproměněné šance rozhodly. Nemyslím si, že by byl Třinec lepší, byl jenom lepší v koncovce. Nemyslím si, že bychom měli problém se zakládáním útoku. Třinec dobře brání. S hrou v přesilovkách spokojený nejsem. Ofenziva nebyla až tak špatná, protože proti takhle dobře bránícímu mužstvu, jako je Třinec, jsme si vytvořili docela dost šancí.“

Václav Varaďa (Třinec): „Utkání se hrálo před skvělou diváckou kulisou. Malinko nás nalomil první gól, který jsme inkasovali v první třetině. Musím říct, že jsme byli trošku bázlivějším týmem. Hlavně po gólu. Přestáli jsme to za stavu 0:1, což byla v první třetině výhra. Ve druhé (třetině) rozhodly přesilové hry Sparty, které jsme dokázali ubránit a sami jsme dali branky. Po druhé třetině jsme hráče nabádali, aby byli trpěliví a z jedné brejkové situace jsme dali třetí gól. Myslím, že poté jsme hru kontrolovali. Jen jednu nebo dvě situace jsme nevyřešili zdárně a Sparta měla příležitost. Zkušeně jsme si pak došli k vítězství. Urvali jsme druhý bod v sérii a těšíme se na zítra, kdy bude podobná kulisa a já věřím, že výkon bude ještě lepší.“

Góly

Domácí: 09:16. M. Řepík, 59:44. D. Kaše

Hosté: 28:51. Marcinko, 37:07. A. Nestrašil, 47:25. Dravecký

Sestavy

Domácí: J. Hudáček (Machovský) – Matuškin, David Němeček, A. Polášek (A), T. Pavelka, Moravčík, Tomáš Dvořák, Jurčina – M. Forman, Sobotka (A), M. Řepík (C) – Buchtele, D. Kaše, Chlapík – E. Thorell, R. Horák, Šmerha – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček.

Hosté: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, M. Zbořil, Zahradníček – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Chmielewski, Marcinko, Svačina – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A) – Hrňa.

Rozhodčí

Mrkva, Pražák – Brejcha, Lederer.

Stadion

O2 arena, Praha 8–Libeň

Návštěva

17 220 (vyprodáno). diváků

Klíčové momenty zápasu:

Sparta - Třinec: Kaše korigoval skóre v power play, 2:3
Video se připravuje ...

Sparta - Třinec: Zkrat domácích fanoušků, Douderu trefila mince do obličeje!
Video se připravuje ...

Sparta - Třinec: Sobotka trefil soupeře do rozkroku
Video se připravuje ...

Sparta - Třinec: Bitka Dvořák vs. Dravecký! Sparťan měl jasně navrch
Video se připravuje ...

Sparta - Třinec: Šmerha měl slibnou šanci, Kacetl úspěšný
Video se připravuje ...

Sparta - Třinec: Jako blesk z čistého nebe se prosadil Dravecký, 1:3
Video se připravuje ...

Sparta - Třinec: Nestrašil trefil horní roh branky, 1:2
Video se připravuje ...

Sparta - Třinec: Marcinko v přesilové hře doklepl puk za Hudáčka, 1:1
Video se připravuje ...

Sparta - Třinec: Aktivitu domácích korunoval Řepík úvodní brankou, 1:0
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
13


Články odjinud