28. dubna 2022 • 04:50

Rébus obou finalistů: kdo bude v brankách? Málek dál věří jedničkám

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Musí vyhrát. Jinak je konec. Pokud to dnes Sparta nezvládne (19.00), patnáctileté čekání na titul se protáhne minimálně o další rok. Vrata se zabouchnou. Zase. Třinec má naopak nakročeno za senzačním zlatým hattrickem. Hlavní otázkou před šestým finálovým duelem je, kdo se na obou stranách postaví do branky. V úterý se mezi tyčemi protočili všichni čtyři gólmani. „Věřil bych Ondřejovi Kacetlovi a Júliovi Hudáčkovi,“ říká bývalý skvělý brankář Roman Málek.



Hrát opatrně, bez chyb. Přílišně nebláznit. Zbytečně nezvyšovat riziko. Ve čtyřech zápasech finálové vřavy se to celkem dařilo. V úterý se ale hráz protrhla. Oceláři nasázeli Spartě sedm kusů, sami inkasovali třikrát. Vícekrát se v souboji o titul červené světlo za brankou rozsvítilo naposledy před deseti lety.

„První čtyři zápasy byly trochu opatrnější, klasické finále. Byť v nich nějaké góly padly, nehrál se úplně otevřený hokej. V pátém utkání ale obě strany ustřelily. Troufnu si ale říct, že v šestém finále to zase bude návrat zpátky. Bude to z obou stran opatrné, bude to o několika gólech,“ myslí si Roman Málek, extraligový šampion se Slavií z roku 2003.

Předevčírem oba rivalové posadili na lavici své gólmanské jedničky. Po třech inkasovaných brankách se nelibě ploužil z ledu třinecký Ondřej Kacetl. Toho štvala především trefa Davida Němečka, který gólmana Ocelářů nachytal ranou přes celé kluziště od vlastní klece. Tečovaný puk vzduchem plachtil více než padesát metrů.

Třinec - Sparta: Neuvěřitelné! Němeček nachytal Kacetla nahozením přes celé hřiště, 1:1
Video se připravuje ...

Po čtyřech gólech chvilku před Kacetlem zahodil helmu taky sparťan Július Hudáček, který kryl jen šest střel z deseti. Před veledůležitým, možná posledním, utkáním finále tak Praha i Slezsko řeší klíčovou otázku obsazení modré zóny.

„Tipnul bych si, že Venca Varaďa postaví do branky zase Kacetla. Vzpomeňte na semifinále s Bolkou

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud