19. března 2023 • 19:30

SESTŘIH: Mountfield HK - Liberec 2:4. Velký obrat v závěru, rozhodl Flynn

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byl obrat! Liberec prohrával v úvodním čtvrtfinále Generali Česká play off na ledě Mountfieldu HK ještě čtyři a půl minuty před koncem 1:2. Nakonec slavil výhru 4:2, zápas se nedostal ani do prodloužení. V 59. minutě rozhodl v přesilové hře parádní ranou Oscar Flynn, chvilku na to přidal čtvrtý gól po skvělé individuální akci Petr Jelínek. Druhý zápas série se hraje opět v Hradci Králové v pondělí od 17 hodin.



Od úvodních minut se bylo na co dívat, oboustranně atraktivní obraz hry se ale do skóre nepropsal. Hradecká obrana si v prvním střídání nechala ujet Faška-Rudáše, jehož forhendovou kličku Kiviaho přečetl. Do tlaku se pak dostali domácí, Perret však napálil tyč a Okuliar i Zachar ztroskotali na Kváčovi.

Před přestávkou si rozhodčí prohlíželi video, když po Kiviahově zákroku skákal kotouč brankovištěm. Faško-Rudáš ho dorazil až do posunuté branky, navíc ještě kopnutím.

Skóre se měnilo až 22 sekund po začátku druhé třetiny, kdy Kváča neudržel nahození Lva a Cingeľ měl při dorážce snadnou práci. Vedoucí gól však hokejisty Mountfieldu mírně uspokojil, Liberec převzal aktivitu a ve 31. minutě vyrovnal z podobné situace. Na vyražený kotouč si po Frolíkově střele počkal obránce Balinskis.

Nerozhodný stav rozehrál taktické šachy, zápasu chyběly i očekávané emoce. Domácí nevyužili před koncem druhé části vůbec první přesilovou hru v utkání, ale po návratu na led už si vzali náskok zpátky. Jank vyslal Perreta, jehož fauloval Kolmann, a nařízené trestné střílení proměnil prudkou střelou k tyči Klíma.

Bezprostředně po gólu ubránili Hradečtí kritické oslabení tří proti čtyřem, byť i Perret v něm měl velkou možnost. Jakmile francouzský útočník v 56. minutě nevyužil další šanci, utkání se zlomilo.

Liberec záhy šťastně vyrovnal, když si nahození Rychlovského od zadního hrazení do vlastní sítě srazil Zachar. Dvě minuty před koncem třetí třetiny navíc putoval na trestnou lavici McCormack a obrat Bílých Tygrů bleskově dokonal Flynn. Zisk prvního bodu v sérii pro Severočechy ještě zpečetil individuální akcí kapitán Jelínek.

Po závěrečné siréně se na ledě strhla hromadná potyčka, rozhodčí ale největší konflikty včas zažehnali.

Hlasy trenérů:

Tomáš Martinec (Mountfield HK): „Zápas byl od začátku do konce vyrovnaný. Chviličku nám trvalo, než jsme se po té delší pauze do utkání dostali, ale myslím si, že jsme to měli ve svých rukách. Liberec pro nás smolným gólem srovnal a pak potrestal naše vyloučení v přesilovce, která zápas rozhodla.“

Patrik Augusta (Liberec): „Bylo to těžké, vyrovnané playoffové utkání, ve kterém jsme tahali za kratší konec. V závěru se nám podařilo utkání obrátit a vyhrát, takže jsme samozřejmě spokojení, ale zatím je to jenom jedno vítězství.“

Góly

Domácí: 20:22. Cingel, 43:36. Kev. Klíma

Hosté: 30:39. Balinskis, 55:58. Rychlovský, 58:23. Flynn, 58:50. Jelínek

Sestavy

Domácí: Kiviaho (Machovský) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (A), Marcel – Eberle, Cingel, Lev (A) – Perret, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Kev. Klíma, Okuliar – Smoleňák (C), Zachar, Werek.

Hosté: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Kolmann – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Bulíř (A), Rychlovský – Vlach, Jelínek (C), Šír – Dlouhý.

Rozhodčí

Hejduk, Ondráček – Hynek, Klouček

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

6 128 diváků

Klíčové momenty utkání:

Mountfield HK - Liberec: Špičkovaná Okuliara s Balinskisem při odchodu do kabin
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Šír se po hvizdu pustil do provokujícího Klímy a strhla se mela
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Jelínek blafákem dokonal obrat hostů, 2:4
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Dvě minuty do konce a a Flynn dal bombou pod víko na 2:3
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Rychlovský vyrovnal s přispěním Zacharovy brusle, 2:2
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Klíma přesnou ranou proměnil trestné střílení, 2:1
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Balinskisova dorážka po Frolíkově střele skončila v síti, 1:1
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Důrazný Cingel otevřel gólový účet série, 1:0
Video se připravuje ...

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

Bílí Tygři Liberec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud