Květoslav Šimek
5. dubna 2023 • 23:42

Vítkovice oficiálně reagují: Ovlivněné semifinále. Nelíbí se jim dvě situace

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítkovice se po druhém semifinále Generali ČP play off s Mountfieldem HK (2:3 v prodloužení) oficiálně ohradily proti výkonu rozhodčích Oldřicha Hejduka, Jiřího Ondráčka, Jiřího Svobody a Daniela Hynka. Zástupci klubu nesouhlasí s posouzením dvou hradeckých branek. Konkrétně s vyrovnáním Graema McCormacka v 57. minutě na 2:2 a rozhodující brankou Patrika Miškáře v 62. minutě.



„HC VÍTKOVICE RIDERA vyjadřuje veřejně nesouhlas s tím, jakým způsobem byl veden 2. zápas semifinále Generali Česká pojišťovna play off TELH mezi celky Vítkovic a Hradce Králové, zvláště pak, jak byly posouzeny sporné situace před druhým a třetím gólem celku Mountfield HK,“ píše se v prohlášení klubu.

Ostravané podle prohlášení nezpochybňují sportovní kvality soupeře. Emoce a vyhrocené situace jsou i podle zástupců klubu kořením každého play off. Posouzení klíčových gólů, které sudí řešili u videa, se jim ale nelíbí.

„Z pohledu klubu je naprosto zbytečné řešit nastalou situaci běžnou cestou – tedy podnětem ke komisi rozhodčích, neboť případný následný trest pro sudí je zcela irelevantní vzhledem k významu a důležitosti jejich rozhodnutí směrem k vývoji zápasu i celé série play off,“ zní stanovisko klubu.

Ostravané reklamují dvě situace. „Z videorozboru a zpomalených záběrů je zcela evidentní, že druhý gól Mountfieldu HK (v čase 56:10 – Graeme McCormack – srovnání na 2:2) padl poté, co bylo hráčem Okuliarem bráněno ve hře brankáři Aleši Stezkovi,“ píší v prohlášení. „Je evidentní, že mezi oběma hráči došlo v brankovišti ke kontaktu a hráčem Okuliarem k vychýlení brankáře Stezky a bránění v pohybu. Přitom rozhodnutí bylo zdůvodněno tak, že kontakt mezi Stezkou a Okuliarem nebyl veden tak, aby omezil Stezku v brankářském zákroku.“

Vítkovice - Mountfield HK: Vyrovnávací branka McCormacka se taky řešila dlouho na videu, 2:2
Video se připravuje ...

Klub nesouhlasí ani s vítěznou trefou Patrika Miškáře. „Z videa je více než patrné, že v brankovišti došlo ke kontaktu hokejky hráče Miškáře s lapačkou brankáře Stezky. Kotouč je poté kopnut do branky bruslí hráče Miškáře. Obě situace rozhodčí delší čas zkoumali prostřednictvím videorozboru a obě situace posoudili jako platné góly, což je absolutně neakceptovatelné. Tato rozhodnutí ovlivnily výsledek druhého zápasu a mohou mít klíčovou roli v celkovém průběhu semifinálové série.“

Vítkovice - Mountfield HK: Miškář se trefil nohou, vítězný gól musel potvrdit videorozhodčí, 2:3
Video se připravuje ...

Ostravané v prohlášení zmínili i přítomnost elitních členů komise rozhodčích. „Navíc je smutné, že celému zápasu přihlížejí nejvyšší představitelé komise rozhodčích v zastoupení předsedy komise rozhodčích Vladimíra Pešiny a člena komise rozhodčích Rudolfa Potsche, kteří byli přímo přítomni utkání.“

I na hlavu Vladimíra Pešiny se snášely nadávky majitele Aleše Pavlíka bezprostředně po zápase u kabiny rozhodčích.

„Klub zdůrazňuje, že výše popsané nemá za cíl nijak snižovat kvality celku Mountfield HK, ani nijak snižovat sportovní úroveň celého semifinálového souboje. Zároveň vyjadřuje přání a víru v to, že všechna další utkání série budou ze strany úplně všech aktérů vedena čestně, férově a s jediným záměrem, a to aby se o vítězi série rozhodlo sportovní cestou na ledě mezi hokejisty.“

HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 45:57. Lakatoš, 49:56. Koch

Hosté: 48:49. Blain, 56:10. McCormack, 61:59. Miškář

Sestavy

Domácí: Stezka (Klimeš) – Mikuš, Grman, Koch, Raskob, Gewiese, J. Stehlík, L. Kovář – Fridrich, Krieger, Mueller (A) – Bukarts, Lindberg, Lakatoš (C) – Jarůšek, Kotala, Kalus – L. Krenželok (A), Chlán, Dej.

Hosté: Machovský (Kiviaho) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (A), Marcel – Eberle, Miškář, Werek – Perret, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Pilař, Štohanzl, Smoleňák (C).

Rozhodčí

O. Hejduk, J. Ondráček – J. Svoboda, D. Hynek

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

9 587 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3


Články odjinud