Pavel Ryšavý
29. dubna 2023 • 11:20

Machovský zářil a vyvěsil inzerát. Komu by chtěl ukázat prostředníček?

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podruhé za sebou se vrátil do extraligy, podruhé za sebou Matěj Machovský působil v týmu, který došel až do finále a znovu se mu na krku houpá stříbro. Před rokem kousal porážku od Třince se Spartou, teď s Hradcem. Ale jedna věc je jinak. Teď patřil mezi velké postavy play off. Stal se hvězdou, ukázal velké možnosti. „Někteří lidé mě odepisovali, že už to mám radši zabalit, že už na to nemám. Těm bych nejradši vzkázal zdvižený prostředníček,“ vychutnal si comeback do Česka.



Historii dobře znáte. V létě odešel do Finska, kde se neprosadil, v KalPě se z něj postupně stala dvojka. Vše vyvrcholilo scénářem, že odjel domů. Klub zuřil, že bez jakékoliv dohody, tak mu odmítal vydat povolení k přestupu jinam.

Nakonec se všechno uhladilo, Hradec Machovského vyplatil a přivedl ho jako posilu pro play off. Působilo to zvláštně. Brankář, který pár měsíců nechytal a chtít po něm zázraky? Ani v extralize nedostával čichnout. Za Mountfield válel Henri Kiviaho, na konci základní části měl životní formu, klub se hnal za první čtyřkou, trenéři Fina nechtěli odklízet z brány.

Takže Matěj Machovský čekal. Do branky se dostal na poslední dva zápasy v sezoně. Čekalo se ale, že pro play off se vrátí zase na střídačku. Přeci Kiviaho tak zářil! Jenže Hradec prohrál první čtvrtfinále s Libercem, a od té chvíle se stala jednička z Machovského.

Play off bral brankář tedy jako satisfakci. Proto hned vytasil prostředníček. „Ale i takové lidi v životě potkáte a hřejete si někdy zmiji na prsou. Nakonec se to obrátilo. Hradec mi důvěřoval a já doufám, že jsem klub nezklamal,“ vysvětlil svůj postoj. Konkrétní být nechtěl.

Hlavně ho štvalo, že s Hradcem neurval zlato: „Bolí, že se prohrálo. Šel jsem do toho ale s tím, abych se mohl podívat do zrcadla a mít čisté svědomí. A myslím, že ho čisté mít mohu.“

Od 1. května je oficiálně volným hráčem, takže může poslouchat nabídky. Inzerát si podal v play off velmi slušný! Hradec by se nebránil, kdyby vytvořil gólmanské trio s Patrikem Bartošákem a Henrim Kiviahem. Ale dost hlasitě by kolem něj mohly dupat i Vítkovice, kterým odejde Aleš Stezka.

Dotazu, jestli bude teď na roztrhání, se usmál: „Kéž bych byl, jednou bych si také rád vybral.“ Pak už vážně dodal: „Něco se řeší, musím to příští týden probrat se svým agentem. Uvidíme, zda tam je něco na stole, nebo budeme čekat. V tuhle chvíli nevím víc než vy.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud