16. listopadu 2011 • 21:07

Slávistická krize pokračuje! Pražané jasně podlehli Kladnu

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Slavia se dál trápí. Mužstvo s nejhorší bilancí domácích zápasů v extralize tentokrát nebodovalo ani na "oblíbenějším" venkovním stadionu a Kladnu podlehlo jasně 1:5. Pro tým kouče Růžičky to byl už šestý prohraný zápas z posledních sedmi utkání. Čestný gól Pražanů vstřelil až ve třetí třetině Tomáš Kůrka.



Kladno se dostalo lacino do dvoubrankového náskoku. Střely Majeského a Bicka ze střední vzdálenosti skončily za zády gólmana Furcha a určitě se nedá říci, že by oba pokusy byly nechytatelné. I když slavistická obrana dopřála oběma střelcům spoustu volného času.

Když v 15. minutě Patera v první přesilovce po 25 vteřinách zvýšil již na tříbrankový rozdíl, zápas mohl prakticky skončit. Odevzdaní hosté totiž poté kladli minimální odpor.

Druhá část hry byla oboustranně nudná. Ani jedno z mužstev se nedostalo na delší dobu do blízkosti branky, hra se odvíjela většinou ve středu kluziště. Slavia v předešlých dvou zápasech nedokázala vstřelit gól a na ledě Kladna bylo vidět proč. Dokumentoval to Růžička, který se proháčkoval před brankáře Cikánka, udělal mu i blafák, ale místo střely do prázdné branky zvolil ještě jednu kličku a skončil u zadního mantinelu.

Ve třetí části oba týmy přeci jen zvýšily tempo a již po necelých dvou minutách padl čtvrtý gól do hostující branky, o který se postaral Valský, jenž propasíroval puk mezi betony Furcha. Látal a Kalla svoje úniky neproměnily.

V 53. minutě se z nenápadné akce Pražanů trefil šťastně Kůrka a po 173 minutách tak ukončil čekání Slavie na gól. Přesto závěrečné slovo přece jen měli Kladenští, na 5:1 upravil Kafky v poslední minutě utkání. Slavia tak i nadále čeká na výhru, tři body získala naposledy 25. října na ledě Zlína.

Rytíři Kladno - HC Slavia Praha 5:1 (3:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Majeský (Patera), 9. Bicek (Kuchler, Toman), 15. Patera (Kalla, Majeský), 42. Valský (Kafka, Lukáč), 60. Kafka (Lukáč, Bicek) - 53. Kůrka (Sklenář, Kuboš). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 2484.

Kladno: Cikánek - Lepine, Toman, Majeský, J. Drtina, David Růžička, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - Valský, Lukáč, Kafka - M. Látal, Knotek, Eberle. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Slavia Praha: Furch - Kadlec, Vašíček, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Kolařík - Krenželok, Kalus, Doležal - Kůrka, Žejdl, P. Jelínek - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Jaškin, T. Hertl, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud