Jiří Punčochář
14. února 2012 • 11:42

Kometa po nečekané blamáži: Takhle se o play off nehraje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohli být zase o hodně výrazněji v klidných vodách, zaručujících účast v předkole play off. Mohli dokonce pomýšlet na účast v první šestce. Místo toho hokejisté Komety Brno způsobili svým fanouškům pořádný bolehlav, když doma v předehrávce 50. kola nečekaně prohráli doma s poslední Slavií Praha 3:4 v prodloužení.



Náskok na jedenácté Karlovy Vary sice zase vzrostl, ale jen o jeden bod. A brněnští hokejisté si sami uvědomují, že tenhle zápas, ze kterého měli mít tři body, jim může udělat díru do rozpočtu. Jedou třikrát ven, doma už do konce základní části hrají jednou a ještě to mohou být pěkné nervy.

„Určitě je,“ odvětil útočník Roman Erat na otázku, zda je porážka velkou komplikací na vytyčené cestě do předkola.

„Akorát že takhle se o play off nehraje. Každý ať si sáhne do svědomí,“ zlobil se obránce Tomáš Žižka.

Nevýrazný výkon rozzlobil diváky ještě víc než prohra. Kometa hrála od začátku bojácně, kupodivu jí nepomohlo ani tříbrankové vedení po první třetině, k němuž přišla jako slepý k houslím.

„Myslel jsem si, že nás to dostane do pohody, ale nestalo se,“ soukal ze sebe Erat.

Ani v minulém domácím zápase proti Vítkovicím neexcelovalo Brno hned od začátku, ale dalo góly a rozjelo se k vysoké výhře 8:2. Se Slavií to byla úplně jiná písnička.

„S Vítkovicemi to bylo jiné v tom, že když oni dali góla, my jsme hned odpověděli. Odskočili jsme a hlídali jsme si to. Se Slavií to bylo od začátku hrozně ustrašené. Za to, co jsme předváděli druhou a třetí třetinu, jsme si výsledek zasloužili,“ uznal Erat.

Slavii se povedl v Brně dokonalý obratFoto jiří Hanák
Jak dál? Pro Kometu bude zápasem jara duel s Karlovými Vary ve středu na západě Čech. Pokud zvládne aspoň remízovat v základní hrací době, pondělí blamáž bude vyžehlena. Prohra za tři body naopak přinese další nejistotu.

Trenéra Zdeňka Veneru pondělní porážka rozladila, ale otázka na mizerný výkon jeho celku taky.

„Ztratili jsme tříbrankové vedení, tedy nemůžeme být spokojeni. I když jsme k němu přišli lacino. Mizerný výkon bych ale neřekl. Podívejte se na reprezentaci, každý zápas je jiný,“ poukazoval na to, že národní tým jeden den prohrál s Finskem 0:7 a další den vypráskal Rusko. „Po Vítkovicích už si všichni mysleli, že to bude otázka času, ale já jsem určité nebezpečí čekal. Nic se nemění na tom, že to bude boj do posledního kola,“ tuší Venera.

V Karlových Varech se Kometa už jednou dostala do situace, jaké ji charakterizují celou sezonu – ztratila tam málem vyhrané utkání. Vedení si nechala vzít pár vteřin před koncem.

Pospíšil při rozbrusleníFoto Jiří Hanák

Jako kdyby po pár výborně odvedených zápasech koncentrace týmu polevila a dostavilo se podcenění.

„Konec sezony je přitom hlavně o vůli,“ nabádá Žižka. „Byl to (se Slavií) už několikátý takhle prohraný zápas. Jsem z toho špatný. Nevím, proč tyto zápasy nedokážeme celou sezonu zvládnout. Musíme se je naučit jednoduše odehrát a dovést v klidu k vítězství. Pořád něco vymýšlíme, když vedeme, a děláme zbytečné chyby,“ vypočítal neduhy zkušený bek.

I tak má ale Kometa stále situaci luxusně ve svých rukou. Stačí nezkolabovat a play off si poprvé za tři roky od návratu do extraligy zahraje.

Slavii se povedl v Brně dokonalý obrat
Slavii se povedl v Brně dokonalý obrat

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud