20. března 2012 • 04:00

Televize naštvaly diváky! Euforii v Brně neviděli, pustili si nudu na Dukle

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrchol celé sezony. Zápasy, kvůli kterým se hokejisté pracně lopotí v základní části. K tomu duel nesmiřitelných rivalů, kdy jednomu z nich hrozí vyřazení. Kdo ale chtěl šestý zápas čtvrtfinále play off Komety Brno se Spartou sledovat v televizním přenosu, měl smůlu. Česká televize upřednostnila zápas Plzně ve Zlíně, jenž navíc pustila kvůli přenosu Gambrinus ligy až od druhé třetiny. A pořádně namíchla řadu diváků, kteří si drama v brněnské hale chtěli vychutnat u televizních obrazovek.



V letošní sezoně se o přenosy hokejové extraligy dělí stanice Nova Sport a Česká televize. V základní části tenhle model fungoval bez problémů, hokejový fanoušek viděl velkou porci zápasů.

Jenže když došlo na závěr sezony a nejdůležitější, tím pádem nejatraktivnější zápasy, fanoušek má částečně smůlu. Doplácí na to, že jeden den vysílá jedna stanice, další druhá. A proto během čtvrtfinále vždy nějaký duel v televizi chybí.  

Sparta jela na led brněnské Komety za stavu 2:3 na zápasy, případná porážka znamenala pro vítěze základní části konec sezony. Dokážete si ve čtvrtfinálové fázi play off představit lákavější duel, než vyhecovanou řež nesmiřitelných rivalů? Navíc za takového stavu?

Jenže duel, ve kterém nabuzená Kometa smetla vítěze základní části 4:1 a ukončila mu sezonu senzačně už ve čtvrtfinále, mohli diváci sledovat pouze na internetu. Česká televize zařadila zápas Zlína s Plzní, protože v sobotu dala přednost duelu z holešovické arény.

Z Brna vysílal sportovní kanál ČTv pondělí alespoň zprostředkované informace prostřednictvím přímých vstupů. Živě pak diváci sledovali závěrečné vteřiny brněnské euforie.

Brněnští hokejisté slaví postup s celou zaplněnou domácí arénou
Brněnští hokejisté slaví postup s celou zaplněnou domácí arénou


Kdo navíc chvátal z práce, aby stihl začátek napínavých hokejových klání v šest večer, nestačil se divit. Na Nova Sportu běžel zápas KHL, v České televizi ještě dobíhal "zuřivý" boj fotbalové Gambrinus ligy mezi Duklou a Slavií, který skončil výživným skóre 0:0.

Vrcholné zápasy čtvrtfinálových dramatů ČT pustila až od druhé třetiny. Zlín s Plzní nabídl atraktivní podívanou. Ale zápas v Brně, kde skončil největší favorit na zisk titulu, viděli televizní diváci až zpětně ze sestřihů...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
65
Finále
Články odjinud


Články odjinud