3. října 2012 • 07:48

Brňané o Hollwegovi: To chtěl někomu vyndat zuby? To je teda nákup...

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Počtvrté za posledních osm dní se porval, potřetí za stejnou dobu inkasoval v extraligovém utkání trest do konce zápasu. Co si o neřízené střele Ryanu Hollwegovi myslí hokejisté Komety Brno, kteří na něho narazili naposled? „To je teda nákup...“ zhodnotil ho ironicky útočník Róbert Petrovický, jemuž Hollweg na uvítanou do úterního zápasu v Brně hned v první třetině vrazil.



Čekalo se, že se porve. Vyprodaný stadion, vyhecovaný zápas, dva špičkové mančafty. A taky že to přišlo. Hollweg hrál v Brně jen necelých dvanáct minut. Jeho účinkování v zápase ukončila potyčka s Janem Švrčkem.

O tom, jak si během svých čtyř střídání počínal, si domácí hráči mysleli svoje.

„Nesmyslně udeřil našeho hráče do obličeje, to nemá s tvrdostí nic společného. Může se porvat na férovku, jestli chce, ale aby se snažil vyndat někomu zuby, to je ubohé,“ ošklíbal se nad ním třeba útočník Leoš Čermák.


Petrovický, který od Hollwega dostal napřed tělem a pak ještě pěstí do obličeje, soudí, že v NHL by si Američan takový zákrok na veterána nedovolil. Naznačoval, že v zámoří by ho někdo rychle srovnal. Ale zároveň přiznal, že úder pěstí čekal. „Jen ne tak rychle,“ usmíval se s nadhledem. „Dobře, ať si příště vybere někoho podobně naladěného,“ říkal.

Jen za první třetinu zápasu Kometa-Plzeň (4:3 po nájezdech) rozdali rozhodčí 82 trestných minut, o hlavní porce se samozřejmě postarali Švrček s Hollwegem. I jinak se ale hrálo důrazně. Mezi 12. a 16. minutou se odehrály tři potyčky, pořád se přerušovalo.

„Připadá mi, že oni to dostali tak nějak... Šli po nás i v přípravácích, jakoby byli něčím napíchaní,“ řekl třeba brněnský asistent trenéra Lubomír Oslizlo.
Je možné, že se Plzeň snaží revanšovat za poslední play off a vyřazení v semifinále. Asistent trenéra Michal Straka potvrdil velkou motivaci, kterou právě kvůli hladce prohrané jarní sérii jeho mužstvo v Brně mělo. Nesouhlasil ale s tresty do konce zápasu pro Hollwega a Švrčka.

„Hráči nezahodili rukavice, nic. Měli je nechat hrát,“ domníval se.

Jedinou domluvenou rvačkou v zápase tak zůstala ta ze začátku druhé třetiny, k níž se za Kometu postavil Jakub Koreis proti Michalu Dvořákovi z Plzně. Ten už se v první třetině popasoval s Miroslavem Holcem, byl plný adrenalinu.
Dohromady už Hollweg v extralize nasbíral 89 trestných minut.
Dohromady už Hollweg v extralize nasbíral 89 trestných minut.

„Stejně bych ho neudržel,“ uznal upřímně. Po Koreisovi vyjel, protože během první třetiny srazil u střídaček Václava Pletku. A to se mu nelíbilo. „Vždycky jsem se snažil stavět větším chlapům. Tam byl zákrok, který se nedělá, u střídačky, a tak to celé začalo,“ dodal Dvořák.

Dvě třetiny se zdálo, že plzeňští rváči dobře nabudili svoje mužstvo a naopak rozhodili to domácí. Kometa sice vedla, ale od druhé třetiny to byli hosté, kdo dominoval. „Jak se začal hrát hokej, jsme lepší,“ kasal se v České televizi plzeňský střelec Václav Pletka.


Jenže to nečekal, jak jeho tým Brňané zmáčkou ve třetí části. A taky že přijde překvapení, brněnská výhra s Jiřím Trvajem v brance v samostatných nájezdech. Trvaj zlomil dlouhou sérii nezdarů a pomohl Kometě k výhře v rozstřelu, nepustil ani jeden gól.

Díky tomu zůstává Kometa jediným týmem extraligy, který bodoval ve všech zápasech, a drží se na prvním místě.

Čísla ze zápasu Kometa-Plzeň

140
Celkový počet trestných minut

82
Počet trestných minut v první třetině

43
Doba, po kterou se hrála první třetina

4
Počet šarvátek během zápasu

15
Počet dvouminutových trestů, vynesených během zápasu

74:66
Poměr trestných minut mezi oběma týmy

4:3
Výsledek po nájezdech
 
Kdo a ve které minutě se popral

12. Švrček – Hollweg

12. Holec – Dvořák

16. Valábik – Ševč

26. Koreis – Dvořák

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud