8. října 2012 • 08:50

Vítkovice se zlobily samy na sebe. Byli jsme alibističtí, znělo po prohře v Brně

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohli mít nejméně bod, místo toho ztratili solidně rozehraný zápas. Hokejisté Vítkovic se z šatny v Brně trousili po porážce 1:2 hodně sklesle. „Takhle prohrát, kór v naší situaci, je hodně bolestné. Ale nikdo nikomu nic nevyčítá, to by byl začátek konce,“ hlesl zklamaný brankář Roman Málek. Z šatny však byl slyšet i hněv. Ještě než dveře někdo zavřel, vzal si slovo bek Marek Malík, a hráče, kteří byli u rozhodující branky 14 vteřin před koncem, pořádně zpucoval.



„To je alibismus! Svoboda si tam jezdí přes celé hřiště jak chce!“ hřímal zkušený zadák. Vyčítal útočníkům, že rozjetého brněnského kanonýra, který krátce před koncem projel neatakován a zavěsil, nezkusili aspoň zpomalit.

Málek přiznal, že obránce je proti takto najíždějícímu útočníkovi spíš v roli kuželky, která čeká, co se na ledě stane.


„Jde o to, jestli ho útočící hráč obejde nebo vystřelí. Bohužel vystřelil, nějak to zaplavalo a spadlo to do branky,“ říkal Málek.

Přes zklamání z prohry však Vítkovičtí uznali, že Kometa si za vítězstvím šla daleko důrazněji než oni. V roli hostů sice Vítkovice dobře držely hru v prvních dvou třetinách a vedly 1:0, tlak Brna však současně narůstal.

Vítkovické potíže načal brněnský centr Jan Hruška vyrovnáním před druhou sirénou, a pak už se to kupilo. Jedno zbytečné vyloučení, oslabení, pak dvě vyhození puku do hlediště a dlouhá hra ve třech proti pěti, následně další tlak Komety. Načež přišla poslední akce v poslední minutě.
„Už ani nic horšího nemůže být, než takhle prohrát. Jak řekl Marek Malík v šatně, oni (Brno) hráli co měli, věřili tomu celou dobu, věřili svému systému. My jsme tak hráli půlku zápasu. Zbytek jsme hráli alibisticky, odhazovali jsme od sebe puky a bohužel takhle se nehraje, když se chce vyhrávat,“ zlobil se obránce Roman Polák.

Na adresu Komety pak ještě dodal: „Není konec, dokud nezahouká siréna. Takhle bohudík pro ně hraje vítězný mančaft a bohužel pro nás takhle hrajeme my, jak hrajeme teď.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud