28. prosince 2012 • 13:46

Žádný kolaps, jen sval. Něco mi přeskočilo u žeber, řekl Plekanec

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zastavte zvěsti o kolapsu. Za odstoupením kladenské hvězdy Tomáše Plekance z utkání s Třincem (1:4) mohly jen svalové potíže. „Něco mi přeskočilo v oblasti žeber,“ vzkázal Jágrův parťák, zatímco v pátek mířil na lékařské vyšetření. Potvrdil tak čtvrteční informace iSport.cz.



Na začátku druhé třetiny zvládl pár střídání, pak zmizel v kabině, aniž by ho potkal vážnější střet na ledě. O stavu Tomáše Plekance, třetího nejproduktivnějšího hráče extraligy, po čtvrtečním zápase proti Ocelářům informoval asistent trenéra Jiří Kopecký. „Lehce zkolaboval. Udělalo se mu špatně. Je možné, že měl nějakou virózu,“ řekl kouč. V dobré víře, nechtěl přejít nečekanou ztrátu jen tradiční frází, že „se ukáže až zítra po vyšetření.“

Plekancovu slabost však měla na svědomí pouze bolest, která se ozvala při rutinním pohybu při hře. „Nic vážného mě nepotkalo, přeskočil mi nějaký sval, jen konkrétně zatím nevím, o co jde,“ vysvětlila včera 30letá hvězda z Montrealu, která mateřskému klubu vydatně pomáhá během zámořské výluky. „Kouč neměl přesné zprávy, protože jsem hned odjel do nemocnice. Ale nedivil bych se, kdyby jemu samotnému bylo zle z toho, jak jsme hráli…“ rozesmál se Plekanec.

Na mysli měl kladenskou bídu, která z posledních dvou utkání vygenerovala dvě porážky s celkovým skóre 2:9. Obě trefy navíc obstaral Jaromír Jágr, zbytek týmu se nechytá.

Ztráta elitního centra by tak byla další pořádnou nepříjemností, mimo jiné už totiž Rytířům chybí i kapitán Pavel Patera. „Myslím, že můj návrat bude záležet jen na mém pocitu, ale třeba si to vyžádá delší čas léčení, to zatím netuším,“ netroufal si odhadovat Plekanec. Dobrou zprávou je, že čtvrteční rentgen žádné poškození neodhalil a bolesti s denním odstupem taky ubývá.

Kompletní rozhovor s Tomášem Plekancem najdete v sobotním deníku Sport

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud