Zdeněk Janda
31. ledna 2013 • 14:22

Malá noční můra se začíná naplňovat, tuší hokejista Nedvěd

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nervózně sleduje, jak se jeho tým nemůže odlepit ze spodních míst v tabulce. Realita pro hokejový Liberec mluví jasně: vidina baráže se přibližuje. „Moje malá noční můra se začíná naplňovat,“ tvrdí liberecký kapitán Petr Nedvěd. Bílí Tygři jsou v tabulce třináctí, na dvanácté Karlovy Vary ztrácejí už sedm bodů. Boj o předkolo je pasé. „Začínáme se připravovat na to, abychom se vyhnuli baráži,“ musel připustit 41letý veterán.



Široká baráž, v níž o záchranu budou hrát hned dva zástupci extraligy. Novinka v této sezoně, která Nedvědovi moc klidu nedodá...

„Situace je o to horší, že se nepotopí jenom jeden mančaft,“ uvědomuje si liberecký tahoun. Po odehrání 52 kol základní části ještě čeká týmy na 11. až 14. místě play out, tedy skupina o udržení. A poslední dva zástupci budou mít před sebou psychické peklo. Širokou baráž.

„Když vidím, že teď mají před námi Vary už sedmibodový náskok, není to moc dobré. Potřebujeme teď za každou cenu bodovat! Už si nemůžeme dovolit nic ztrácet,“ uvědomuje si Nedvěd, který připouští, že současná situace není kdovíjak růžová.

„Osobně to není žádný chichi, chacha nebo chocho, je to pochopitelně frustrující. Ale jsme profíci, nezbývá nám nic jiného, než se na to musíme připravit. Je to moje noční můra a ta se teď pomalu začíná naplňovat,“ řekl zkušený veterán na téma baráže.

Naději může mužstvu dát kouč Pavel Hynek, pod jehož vedením se tým zvednul. Dvakrát vyhrál, padnul až v úterý na Slavii. „Za tak krátkou dobu tady odvedl spoustu práce, klobouk dolů. Chce po nás hrát agresivnější hokej a myslím si, že je to na ledě i vidět. Myslím si, že nás ten systém zvedl,“ dodává Nedvěd.

Zvedne je natolik, aby se nakonec baráži vyhnuli?

Hokejový útočník Petr Nedvěd si uvědomuje, že liberecké hokejisty čeká hodně náročné období
Hokejový útočník Petr Nedvěd si uvědomuje, že liberecké hokejisty čeká hodně náročné období

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud