19. února 2013 • 21:03

Sparta dala naději Pardubicím, na domácím ledě porazila Vítkovice

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty zdolali v předehrávce 50. kola extraligy Vítkovice 4:2. Ukončili sérii čtyř porážek a posunuli se na čtvrtou příčku před Třinec, který prohrál v Pardubicích. Ostravané zůstávají právě před Východočechy desátí s tříbodovým náskokem, ale mají odehráno o zápas více.



Karty před úvodním vhazováním byly rozdány jasně - Sparta touží po finiši v první čtyřce, Vítkovice naproti tomu potřebují upevnit pozici v desítce a udržet za zády Pardubice a Karlovy Vary.

K důležitým bodům se jako první přiblížila zpočátku aktivnější Sparta zásluhou přesného zakončení Pacovského z mezikruží v sedmé minutě. Na druhé straně zahrozili Stehlík se Svačinou, Pinc však byl pozorný a stejně si vedl i Málek proti Pacovskému. V 17. minutě za hostujícím gólmanem zazvonila po Hlinkově ráně zápěstím branková konstrukce.

Druhá třetina byla na události výrazně bohatší. Vítkovičtí dohrávali po pauze přesilovku z konce úvodního dějství a byli úspěšní, když Pince překonal po 49 odehraných vteřinách Barinka.

Ve 28. minutě byla Sparta opět ve vedení, které jí vrátil Hlinka - počkal šikovně s koncovkou a bekhendem překonal Málka.

Ve 39. minutě po Burgrově chybě uháněl na Málka osamocený domácí kanonýr Ton, místo očekávaného bekhendového blafáku zvolil rychlou střelu mezi Málkovy betony a bylo to 3:1. Hosté však stihli rychlou odpověď, když o 72 sekund později dotlačil puk zpod Pince za brankovou čáru Huna.

Marek Pinc likviduje šanci hostujících VítkovicFoto ČTK

Výraznou komplikací pro plány hostů na zvrat byl v nástupu do třetí části gól Přibyla, který povedeným zakončením pod horní tyčku překvapil Málka.

Pražané i poté zaměstnávali obranu Vítkovic, Ton v dobré pozici ale vysoko přestřelil. Další šance neproměnili Hlinka, Broš a Rachůnek. Minutu a půl před koncem sáhli Ostravané k oddechovému času a poté i k power play, zápas už však zdramatizovat nedokázali.

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Pacovský (P. Ton, J. Hlinka), 28. J. Hlinka (P. Ton, Pacovský), 39. P. Ton, 43. Přibyl (Simon, I. Rachůnek) - 21. Barinka (Burger, Ujčík), 40. Huna. Rozhodčí: Hodek, Turčan - Pouzar, Lhotský. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 4184.

Sestavy:

Sparta: Pinc - Pilař, Sičák, Milam, Gřegořek, Philipp, Jan Hanzlík, Hunkes, Krstev - Pacovský, J. Hlinka, P. Ton - Hovorka, Broš, Tenkrát - Simon, Přibyl, I. Rachůnek - Jánský, Bahenský, Forman. Trenéři: Jandač a Votruba.
Vítkovice: Málek - Kudělka, Barinka, L. Kovář, Rehák, Voráček, Stehlík - Klimek, R. Hruška, Strapáč - Ujčík, Burger, J. Káňa - Huna, Roman, Svačina - Bartánus, Húževka, Szturc. Trenéři: Oremus 

Tvrdý souboj u mantilenu v podání Strapáče a Hovorky
Tvrdý souboj u mantilenu v podání Strapáče a Hovorky

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud