31. března 2015 • 20:45

Oslabená Slavia si poradila s Olomoucí, Chomutov zdolal Motor

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

4. KOLO BARÁŽE O EXTRALIGU | Baráž o hokejovou extraligu pokračovala čtvrtým kolem. Slavia si na domácím ledě poradila s Olomoucí, když vyhrála 2:1, obrat se povedl Chomutovu, který porazil v prodloužení České Budějovice 4:3.



MATCH OVERVIEW LEGACY
31. 3. • 18:00
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
2:1
ONLINE
31. března
18:00
HC Olomouc
HC Olomouc
Góly

Domácí: 07:46. Holec, 45:34. Čermák

Hosté: 33:33. Matai

Sestavy

Domácí: Furch (Svoboda) – Štich, Krejčí, Šulc, Novák, Kolařík, Knot, Drahorád – Tomica, Bednář, Pletka – Doležal, Vlasák, Čermák – Kolář, Vas, Holec – Veselý, Poletín, Andres – Divíšek.

Hosté: Trvaj (Vošvrda) – Vyrůbalík, Majeský, Ondrušek, Škůrek, Staněk, Houdek, Rašner – Laš, Knotek, Buc – Řípa, Marosz, Kucharczyk – Matai, Herman, Zuzin – Dlouhý, Patera, Jergl.

Rozhodčí

Hradil, Pavlovič – Kajínek, Zavřel

Stadion

ZS Eden

Slávistům chyběli oproti minulému duelu v Olomouci beci Valach, Růžička a útočníci Sklenář a Stránský. Domácí dostali soupeře ve čtvrté minutě pod velký tlak, ale Trvaje nepřekonali a naopak byl vyloučen za vysokou hůl Čermák.

Pražané ale v oslabení odolali a v 8. minutě se dostali po zaváhání olomoucké defenzívy do vedení. Holec získal na levé straně u mantinelu puk, najel si před branku a překonal bekhendem Trvaje. Pak hrála dvakrát v početní výhodě Slavia, ale ubránila se. Stejně tak Olomouc odolala při trestu Veselého. V 19. minutě málem ujel do úniku domácí Tomica, ale Ondrušek své předchozí zaváhání napravil a vypíchnul mu puk.

V úvodu druhého dějství se snažila Olomouc aktivní hrou vyrovnat. Navíc po Poletínově vyloučení na dvě plus dvě minuty za vysokou hůl hrála dlouhou přesilovku. Po trestu pro Krejčího za sevření puku navíc mohla hrát 57 sekund v pěti proti třem. Po 26 sekundách šel ale pykat Marosz, vzápětí Škůrek a brzy se dostala do výhody Slavia.

SESTŘIH: 4. kolo baráže, Slavia - Olomouc 2:1
Video se připravuje ...

Dokonce 26 vteřin hrála také v pěti proti třem. Trvaj pochytal střely Knota, Šticha a velké šance neproměnili Pletka a Bednář. Ve 34. minutě se tak radovali hosté, když se prosadil z dorážky Matai. Slavia mohla zareagovat při Vyrůbalíkově trestu, ale neuspěla. V 39. minutě nepřekonal zblízka Trvaje ani Vlasák.

V úvodu třetí třetiny se ocitl nejdříve sám před Furchem Buc, ale slávistický gólman zasáhl. Ve 46. minutě udeřili domácí, do jejich sestavy se zařadil po zranění i útočník Divíšek. Vlasák ještě zblízka Trvaje nepřekonal, ale puk dotlačil do branky Čermák.

Hned za několik vteřin mohlo být vyrovnáno, ale Kucharczyk zblízka trefil jen horní tyč, což si sudí ověřili u videorozhodčího. Pak odolali Pražané i ve dvou oslabeních. Sami sice zkrácenou přesilovku nevyužili, ale těsný náskok uhájili až do konce.

HC Slavia Praha - HC Olomouc 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Holec, 46. M. Čermák (Vlasák) - 34. Matai (Herman). Rozhodčí: Hradil, Pavlovič - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 7:6, navíc Matai (Olomouc) 10 min. Bez využití. Diváci: 2675.


 

Chomutov otočil zápas proti Motoru

MATCH OVERVIEW LEGACY
31. 3. • 17:30
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
4:3
ONLINE
31. března
17:30
ČEZ Motor České Budějovice
ČEZ Motor České Budějovice
Góly

Domácí: 07:42. Hřebejk, 25:01. Růžička, 32:31. David Květoň, 64:12. Toman

Hosté: 14:57. Kuchejda, 17:22. Nouza, 19:54. Vráblík

Sestavy

Domácí: Kopřiva (21. Hanuljak) – Skinner, Rutta, Drtina (C), Rýgl, Šulák, Toman, Koma, Bartejs – Hovorka (A), Gajovský, Hřebejk (A) – D. Květoň, Růžička, O. Kaše – Račuk, Kämpf, Sinisalo – McGregor, Dušek, L. Květoň.

Hosté: Gába (Bláha) – Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Mucha, Semrád, Škopek – Marek, Pajič (A), Švihálek – Nouza (A), Straka (C), Kuchejda – Vaniš, Rob, Přibyl – Pašek, Trummer, Boháč – Švec.

Rozhodčí

Úlehla, Fraňo – Komárek, Ondráček

Stadion

SD ARÉNA

Návštěva

3879 diváků

Chomutov se v 8. minutě dostal zásluhou Hřebejka do vedení, Jihočeši však v přesilovkách dokázali duel otočit ve svůj prospěch. Nejprve v 15. minutě vyrovnal Kuchejda, poté při výhodě pět na tři posunul Motor do vedení Nouza a hororovou pětiminutovku pro domácí ukončil šest sekund před koncem první třetiny Vráblík.

Od druhé dvacetiminutovky se v brance Pirátů objevil místo Kopřivy Hanuljak a Severočechům se podařilo srovnat se soupeřem krok. Gólovou příležitost měl McGregor, ale prosadil se až v přesilové hře Růžička.

SESTŘIH: 4. kolo baráže, Chomutov - České Budějovice 4:3 v prodl.
Video se připravuje ...

K vyrovnání pomohl domácím svým faulem Pešek, který za atak na Hřebejka dostal trest do konce utkání. Následně byl navíc vyloučen Suchánek a Chomutov měl dvě minutu výhodu přesilovky pět na tři, kterou dokázal využít. Brankáře Gábu překonal David Květoň.

Chomutov v druhé třetině jasně dominoval a svoji převahu si přenesl i do závěrečné dvacetiminutovky. Při přesilovce domácích se však do brejku dostal Nouza, kterého Toman zastavil jen za cenu faul a zkušený útočník hostí dostal výhodu trestného střílení. Hanuljak si ale s jeho pokusem poradil.

Rozhodnout mohl po přečíslení tři na jednoho Hovorka, trefil ale jen tyč. Zápas tak dospěl do prodloužení. V něm byl Semrád a domácí přesilovku čtyři na tři využili, když 49 sekund před koncem nastavené pětiminutovky přesně zamířil Toman.

Piráti Chomutov - ČEZ Motor České Budějovice 4:3 v prodl. (1:3, 2:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Hřebejk (Gajovský, Rutta), 26. V. Růžička ml. (O. Kaše), 33. D. Květoň (V. Růžička ml.), 65. Toman (Hovorka) - 15. Kuchejda (Pajič, Punčochář), 18. Nouza (J. Straka, Rob), 20. Vráblík (Nouza, Mucha).
Rozhodčí: Úlehla, Fraňo - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 7:11, navíc Rutta 10 min. - Pašek 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:3. Diváci: 3879.

TABULKA PO 4. KOLE
1. Slavia Praha 4 2 1 0 1 7:6 8
2. Chomutov 4 1 2 0 1 12:8 7
3. Olomouc 4 2 0 1 1 9:7 7
4. České Budějovice 4 0 0 2 2 8:15 2

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud