23. dubna 2015 • 22:49

O titulu rozhodl Lukeš: Vyhrát pro Hlinku byla obří motivace

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Napálil puk do sítě a zlomil střelecké mlčení sedmého finále (2:0). Litvínovský František Lukeš, pak na chvíli ztratil kontrolu nad smysly. Samou radostí. Jenže vzápětí sám sebe okřikl. Sedm minut před koncem duelu nebyl čas slavit. Euforii odstartoval až svým druhým gólem v čase 59:44.



SESTŘIH: 7. finále play off, Třinec - Litvínov 0:2
Video se připravuje ...

Kabina Litvínova je jeho domovem. Bez nadsázky. František Lukeš v Česku od juniorů jinde nehrál, svému městu je nesmírně věrný. S klubem prožil hodně nervů, hodně rozporuplných sezon. A tak si včera prožil večer, který snad ani neočekával. Večer mistrovský.

„Neuvěřitelné. Nikdy v historii jsme to nevyhráli. Pro toho Růču a Gumu jsme makali celý rok a všem patří obrovský dík. Trenérům, fanouškům, celému městu,“ oddychoval po triumfu, díky kterému jeho dres máčelo šampaňské a spoluhráči ho dokola plácali po ramenou.

Euforie v Litvínově. Lukeš napálil do sítě vítězný gól
Video se připravuje ...

Právě on jim zařídil absolutní nirvánu, vstup do pozemského ráje. Nejprve v 53. minutě otevřel skóre střelou, na kterou brankář Šimon Hrubec přes stínící hráče ani pořádně nezareagoval. Pak do opuštěné klece výsledek pečetil.

„Po té první trefě mi bleskla hlavou strašná euforie. Obrovská. Jenže přijeli jsme ke střídačce a já hned musel kluky uklidňovat. Zbývalo hodně času do konce a v paměti jsem měl ten pátý zápas série. Nezvládli jsme to, prohráli a hodně nás to mrzelo,“ připomínal.

Ani patnáct sekund před sirénou si nedovolil naplno uvěřit, že je šampionem. Ještě dvakrát vyhodit, ještě to nějak ustát, opakoval si v hlavě. Pak už letěl vstříc gólmanovi Pavlu Francouzovi , vstříc zlatu, vstříc fotkám s pohárem.

Lukeš pojistil výhru Litvínova a odšpuntoval neuvěřitelnou radost
Video se připravuje ...

V šatně znovu připomínal, jak měl celý jeho soubor na paměti legendy, které klubové barvy oblékaly či oblékají. Velká jména, kterým chyběl titul. Až do čtvrtka, kdy parta kapitána Michala Trávníčka historii zlomila.

„Růča končí, Guma asi taky… Ale hlavní motivací byl Ivan Hlinka . Měli jsme v kabině jeho fotku a heslo. Hlavně se z toho neposrat. Takže tohle byla pro nás velká věc a celé play off jsme si šli za svým,“ usmál se obávaný kanonýr.

A mohl se těšit na nekonečné oslavy, které odstartoval.

Čerstvý mist extraligy Francouz: Celý Litvínov je na nohou
Video se připravuje ...

Bujaré oslavy! Litvínov vyhrál první titul, stal se mistrem
Video se připravuje ...
Černožlutá EUFORIE. Podívejte se, jak Ručinského parta slavila titul
Video se připravuje ...
Ručinský: Mise splněna, jsem nejšťastnější na planetě
Video se připravuje ...
Třinec byl chvilku blízko titulu. Sudí ale gól nohou Hrňovi neuznali!
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud