15. června 2015 • 09:23

Potvrzeno! Kometa představila posilu. Kaberle už je v Brně

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Informace deníku Sport, které přinesl v nedělním vydání, se potvrdily. Hokejová Kometa se před příští sezonou posilnila o zvučný kalibr. Do obrany si najala Tomáše Kaberleho. Mistr světa z Vídně 2005 a vítěz Stanley Cupu 2011 kolem deváté ráno dorazil v doprovodu svého otce Františka do Brna, kde podepsal roční kontrakt.



"Mám podepsanou smlouvu na jednu sezónu, a pak uvidíme, co bude dál. Byl jsem teď v Americe, kde jsem trénoval, od dnešního dne budu trénovat na Kladně, kde se budu individuálně připravovat. Od července půjdu v Brně na led a určitě bude dobré se poznat s kluky a sehrát se na ledě," přiblížil na tiskové konferenci Kaberle svůj plán. Do Brna se navíc hodlá přestěhovat i s rodinou.

"Kometu jsem delší dobu sledoval, vím o její síle, vím jaké má ambice. Kometa má velkou historii a rád bych udělal v tomto městě úspěch. V play-off hrála v posledních letech velmi dobře, jen krůček jí chyběl k tomu, aby se dočkala vytouženého cíle," dodal ofenzivně laděný obránce.

Je evidentní, že prsty v atraktivním transferu má nový kouč Alois Hadamczik, kterého pojí s rodinou Kaberlových vřelé vztahy. Trenér Komety Tomáše vedl mj. na zimních olympijských hrách v Turíně 2006, kde reprezentace získala bronz.

"Tomáš Kaberle je výborný obránce, znám ho dlouho, zažil jsem ho v národním týmu, sledoval jsem jeho zápasy v NHL. Je to tvořivý hráč, je silný v přesilovkách. Přichází něco dokázat a ne jen si zahrát. Svými zkušenostmi bude přínosem i v kabině," popsal nový kouč Komety.

Sedmatřicetiletý bek v posledních týdnech trénoval na Floridě, kde pobýval s rodinou. Jeho poslední štací bylo mateřské Kladno, které loni na jaře sestoupilo do první ligy.

O Kaberleho se Brno zajímalo delší čas, podobně jako například Liberec. Jeho prioritou ale byla dlouho NHL, kde za celkem čtrnáct t let odehrál 984 utkání. Před minulým ročníkem absolvoval zkoušku v New Jersey Devils, kde však smlouvu nezískal. Ani poté u konkurenčních Rangers.

Přivítání Stanley Cupu ve Velké Dobré
Video se připravuje ...
Tomáš Kaberle si přebírá Stanley Cup na ruzyňském letišti
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud